Najjednostavnije kukuruzne projice sa feta sirom: Savršen doručak za cijelu porodicu
Ako tražite brz, ukusan i hranjiv doručak koji će svi voljeti, onda su kukuruzne projice sa feta sirom pravi pogodak.
Priprema traje svega 2 minute, sve mjere su na čašu od jogurta, a rezultat su savršeno zlatne i mirisne projice koje možete jesti tople ili hladne. Idealne su za početak dana, ali i kao lagani međuobrok ili dodatak uz supu i salatu.
Ova verzija ne sadrži bijelo brašno, koristi isključivo kukuruzno brašno, što ih čini lakšim i pogodnim i za one koji paze na ishranu. Ako volite eksperimentisati, pola smjese možete obogatiti blitvom ili drugim povrćem i dobiti varijaciju ukusa u istom plehu.
Bosna i Hercegovina saznala potencijalne rivale u grupi na Svjetskom prvenstvu
Sastojci
2 jajeta
1 čaša (180 ml) jogurta (2.8% mm)
2 čaše kukuruznog brašna
1/2 čaše ulja
1/2 kesice praška za pecivo
1/2 kašičice soli
300 g feta sira
Priprema
Umutite jaja žicom, dodajte jogurt, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i so, te sve dobro sjedinite.
Feta sir izlomite na kockice i lagano umiješajte u smjesu.
Kako pripremiti savršeno Gravče na tavče: Tradicionalno makedonsko jelo koje morate probati
Sipajte u kalupe za mafine ili manji pleh. Po želji, u dio smjese možete dodati sjeckanu blitvu ili neko drugo povrće.
Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200°C oko 15 minuta, dok projice ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Od ove količine dobijete otprilike 24 mala mafina.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.