Najbolji doručak ikada: Tri trika zbog kojih ćete biti siti satima

Radiosarajevo.ba
 Najbolji doručak ikada: Tri trika zbog kojih ćete biti siti satima
Foto: MensHealth / Priprema ovasa za doručak
Ako želite da vas doručak istinski zasiti, ove nedjelje pokušajte sebi pripremiti ovsenu kašu. Postoje nekoliko načina pripreme ovog jela, piše Punkfur.

Jedan je ovsena kaša sa mlijekom. Priprema tako što je kuhate sa izvorom proteina poput mlijeka, a ne sa vodom. Nije nužno koristiti kravlje, tako da je moguće upotrijebiti i sojino mlijeko. Možete se poslužiti i bademovim ili mlijekom od lješnika. Jedini nedostatak je što te vrste mlijeka imaju manje bjelančevina tako da morate dodati orašastih plodova.

Predlažemo vam da probate i ovsenu kašu sa kremastom teksturom. U pripremi ovog jela je potrebno da ovas stavite u tečnost prilikom vrenja. Ako želite da ovas osjetite pod zubima, ubacite ga u hladnu vodu i onda stavite na štednjak. Što više miješate dobijenu smijesu, ovas će ispuštati veću količinu skroba. Time ćete dobiti kremastiju teksturu kaše.

U kašu morate staviti prstohvat soli, bez obzira da li spremate slanu ili slatku kašu. Potrebno je da to učinite na početku kuhanja kako biste dobili kašu tostiranog i orašastog okusa, a ne dosadnu i ljepljivu smjesu.

Preporuka je da so ne dodaje na kraju kuhanja jer je kaša biti neprijatnog okusa. Osim toga, za bolju ukus možete dodati komadić banane, jabuke, kruške ili bobičastog voća. Nećete pogriješiti ako dodate cimet ili rogaču, komadić tamne čokolade ili orašati plod, navodi Punkfur.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije