Na ovaj način napravite jaja bez ulja i tave za manje od dvije minute

1
Radiosarajevo.ba
Na ovaj način napravite jaja bez ulja i tave za manje od dvije minute
Foto: Pexels / Ilustracija

Jaja se mogu napraviti na mnogo načina - kajgana, jaja na oko, kuhana jaja... A da li ste ih ikada probali napraviti jaje bez ulja i tave?

Ako ste probali ispržiti jaje u tavi bez upotrebe masti da se ne zalijepi, narednih deset minuta ćete stajati na sudoperu i ribati tavu. Ali šta ako postoji način da se napravi prženo jaje bez upotrebe bilo čega - uključujući i tavu?

Za pripremu jaja bez tave ili potrebna su vam jaja, dva papirna tanjira i mikrovalna.

Generalni sekretar UN-a: Sudski je priznata činjenica da je u BiH bio genocid. Za nas je to genocid

Generalni sekretar UN-a: Sudski je priznata činjenica da je u BiH bio genocid. Za nas je to genocid

Sve što treba da uradite je da razbijete dva, maksimalno tri jajeta na jedan od tanjira, a zatim poklopite drugim tanjirom i stavite u mikrovalnu. Za minut i po na mikrovalnoj od 800-1000W, imat ćete pečena jaja, piše Mirror.

Dijeleći video na TikToku, Rose Reisman je podijelila trik sa svojim pratiocima u videu od 29 sekundi, rekla je: "Ne želite da koristite tavu ujutro za neka fina pržena jaja? Nema problema."

Kuhar otkrio zašto ne biste trebali držati jaja u frižideru

Kuhar otkrio zašto ne biste trebali držati jaja u frižideru

Rose ohrabruje svoje pratioce da zamijene tavu sa samo dva papirna tanjira i mikrovalnu kako bi napravili savršena pečena jaja za nekoliko sekundi.

Za svako jaje koje se doda u mikrovalnu, vrijeme kuhanja bi trebalo da se poveća za pola minute kako bi se bjelanca skuhala i stegnula. Nakon što su jaja bila bila gotova, Rose je tvrdila da izgledaju sjajno i da su onakva kakva ona voli.

Pratioci i komentatori bili su zadivljeni Roseinim trikom. Jedna osoba je napisala: "Radi! Sviđa mi se!"

@rosereisman

So you want to fry eggs and either don’t want to get the kitchen dirty/ maybe you’re travelling and don’t have a pan? No problem! Give this hack/ recipe a try!🍳 #rosereisman #friedeggs #microwavehack #fyp

♬ original sound - Rose Reisman

Rose je također hvaljena zbog očuvanja zdravlja jer ne koristi ulje ili mast. Druga osoba je dodala: "Ukusno."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije