Moćan napitak: Detoks čaj koji čisti jetru, a može otopiti i bubrežne kamence

0
Radiosarajevo.ba
Moćan napitak: Detoks čaj koji čisti jetru, a može otopiti i bubrežne kamence
Foto: Pexels / Ilustracija / Čaj od đumbira

Đumbir, snažna biljka s brojnim zdravstvenim prednostima, postaje omiljeni sastojak u napicima za detoksikaciju. Poznato je da njegovi sastojci djeluju protuupalno i imaju snažna antioksidativna svojstva.

Čaj od đumbira potiče probavu, poboljšava cirkulaciju i potiče izbacivanje toksina kroz znojenje.

Osim što potiče detoksikaciju, đumbir je izvrstan u čišćenju crijeva i jetre, te potiče regeneraciju jetre i razgradnju bubrežnih kamenaca. Ovaj moćan napitak ne samo da energizira ujutro, već i stimulira popodne te grije navečer.

Podignuta optužnica protiv bivšeg hrvatskog ministra odbrane: Prijeti mu kazna do 8 godina zatvora

Podignuta optužnica protiv bivšeg hrvatskog ministra odbrane: Prijeti mu kazna do 8 godina zatvora

Sastojci za ovaj čaj uključuju vodu, kokosovo mlijeko, kurkumu i naribani đumbir.

Priprema je jednostavna: vodu zagrijte u lončiću, dodajte kurkumu i đumbir, kuhajte na laganoj vatri te na kraju dodajte kokosovo mlijeko. Procijedite čaj i po želji dodajte med za poboljšani okus.

Istraživanja jasna: Evo u kojem dijelu dana nikako ne bi trebali jesti jabuke

Istraživanja jasna: Evo u kojem dijelu dana nikako ne bi trebali jesti jabuke

Važno je napomenuti da osobe koje su trudne ili imaju hronične ili teške bolesti trebaju se posavjetovati s liječnikom prije konzumiranja ovog napitka.

Iskoristite moć đumbira za detoksikaciju i poboljšano zdravlje uz ovaj jednostavan, ali izuzetno učinkovit recept.

Ako niste ljubitelji đumbira, isprobajte i ove moćne čajeve.

ČAJ OD MASLAČKA

Konzumacija maslačka podiže u organizmu količinu enzima za koje je poznato da potiču detoksikaciju, čak može pomoći izbacivanju kancerogenih tvari. Smatra se da čaj od maslačka stimulira jetru i poboljšava njezine funkcije te funkcije žučnog mjehura. Odličan je diuretik.

ZELENI ČAJ

Osvježava i pomaže pročistiti tijelo. Daje energiju, a zahvaljujući obilju antioksidansa ‘nabildat‘ će vaš imunosni sistem i zaštititi jetru od oštećenja. Dokazano je da pojačava sagorijevanje masnoća jer potiče metabolizam.

ČAJ OD PISKAVICE

Čaj od piskavice mogao bi činiti dobro vašem probavnom sistemu. Čaj od sjemenki piskavice koristi se i za regulaciju razine šećera u krvi. Moćan je laksativ pa ga nemojte piti prije izlaska, piše Živim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije