Ljetni ručak gotov za 15 minuta: Trebaju vam samo četiri sastojka
![Ljetni ručak gotov za 15 minuta: Trebaju vam samo četiri sastojka](https://storage.radiosarajevo.ba/article/553586/871x540/njoke-juli2024-coolinarika.jpg?v1721203543)
Trebate li ideju za brzinski ljetni ručak, na pravom ste mejstu. Zapecite njoke s umakom od paradajza, sirom i još jednim dodatkom koji će jelo učiniti zasitnijim, ali i ukusnijim od običnih njoka.
Nećete se znojiti uz šporet, sve što trebate napraviti je ubaciti sastojke u posudu za pečenje pa sve staviti u rernu i odmoriti se 15-20 minuta dok se jelo fino ne zapeče.
Trebat će vam samo četiri sastojka: njoki (oni iz vrećice, nezamrznuti), umak od paradajza, sir (koji se lijepo topi) i tanke roštilj kobasice.
![Emir Suljagić žestoko odgovorio Delegaciji EU: Lažete! Poklonili ste se zločincima](https://storage.radiosarajevo.ba/article/553602/300x185/emir-suljagic-delegacijaeu-bratunac-groblje-xcom.jpg?v1721209781)
Emir Suljagić žestoko odgovorio Delegaciji EU: Lažete! Poklonili ste se zločincima
Sastojci
- 750 ml umaka od paradajza
- 500 g njoka
- 150 g sira
- 2 roštilj kobasice
Priprema
Rernu zagrijte na 210°C.
U posudi pomiješajte njoke, umak od paradajza i kobasice narezane na kolutiće. Prebacite u posudu za pečenje, prekrijte naribanim sirom i pecite 15 minuta, piše Slobodna Dalmacija.
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.