Lisnate mini pizze: Idealan brzi recept
Kad poželite nešto fino, a jednostavno. Ili kad stignu iznenadni gosti, ovaj recept je sjajan.
Sastojci:
1 pakiranje lisnatog tijesta
umak od paradajza
salama ili sudžuka
sir
origano i drugi začini po želji
Nepovoljni vremenski uvjeti otkazali utrku u St. Moritzu: Evo kada Elvedina nastavlja takmičenje
Priprema:
Lisnato tijesto na pobrašnjenoj podlozi tako da dobijete pravokutnik.
Malo ga izbockajte viljuškom, a zatim premažite umakom od rajčice, s tim da uz jedan duži rub traku širine cca 3 cm ostavite nenamazanu.
Nakon toga pospite naribanim sirom i salamom ili sudžukom, pazeći da traka širine 3 cm ostane slobodna.
Pospite začinima po želji, a zatim urolajte i to tako da počnete od duže strane koja je namazana, kako bi nenamazana strana bila na kraju.
Rolat koji ste dobili režite na komade debljine 1,5 ili 2 cm.
Poredajte u u lim obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj ja na 200 °C. piše Brzirecepti.
Pizzi ne treba dugo da se peče, 15-tak minuta, tako da pazite da vam ne izgori.
Napomena:
Nadjev možete prilagoditi svojim željama, ovo je samo jedna od bezbroj mogućnosti.
Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.