Ugrijte se uz ovaj prekrasni kolač sa tikvom: Lagano i fino
Stigla nam je jesen, a uz nju i kišni dani, kišobrani i toplija odjeća. Ali, ovo godišnje doba podrazumijeva i češće ostajanje kući. Zato smo za vas pripremili prekrasan jesenji kolač cheesecake od omiljene jesenje namirnice - tikve.
Bit će vam potrebne dvije šolje mljevenog keksa, tri kašike smeđeg šećera, pola kašike cimeta, te 120 grama otopljenog malaca.
Za fil ćete koristiti 230 grama krem sira, 420 grama pirea od tikve, tri jajeta i jedno žumance, pola šolje kisele pavlake, zatim jedna u po šolja šećera, pola kašike cimeta, 1/8 kašike rendanog muskatnog oraščića, dvije kašike brašna i jedna kašika ekstrakta vanilije.
Hrvati trojkama zasuli koš BiH: Zmajevi izgubili prvi od dva ključna meča za odlazak na Eurobasket
Prvo zagrijte rernu na 170 stepeni. U posudu srednje veličine stavite keks, šećer i cimet i dodajte maslac. Sve umijesite, te prebacite u posudu za pečenje i poravnajte.
Umutite krem sir, dodajte mu pire, jaja, žumance, kiselu pavlaku, šećer i začine i sve izmješajte.
Ovu smjesu prelijte preko kore, stavite u rernu, prenosi yumama.
Kolač se peče sat vremena, a nakon što ga ohladite, neka stoji u frižideru barem četiri sata prije služenja.
Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.