Brzo i bez pečenja: Uživajte u "nutella" torti koja je gotova za pola sata
Ovu kremastu tortu možete pripremiti za manje od pola sata, a sigurno ćete ga obožavati. Prijatno!
Sastojci
300 grama mljevenog keksa
70 grama putera
30 grama kakaa u prahu (najbolje Nesquik i slični pripravci)
100 ml mlijeka
400 grama krem sira
50 grama šećera u prahu
500 ml slatke pavlake
200 grama Nutele
Tržni centar u ovom dijelu BiH radit će i "neradnu nedjelju": Radnici se javnosti obratili pismom
Glazura
100 grama mliječne čokolade
50 grama crne čokolade
150 ml slatke pavlake.
Priprema
Pomiješati keks i kakao pa dodati poluotopljen ili omekšali puter. Dodati mlijeko i izmiješati, piše minimagazin.info.
U kalup za torte (a može da se sve stavi i u dublju tepsiju), istresti smjesu od keksa pa rukom utisnuti. Ostaviti u frižider dok se naprave filovi.
Umutiti krem sir i šećer u prahu. Umutiti posebno slatku pavlaku. Spojiti oba i izmutiti malo mikserom pa dodatno sjediniti lopaticom ili žicom.
Na sloj od keksa nanijeti pola ovog umućenog fila i poravnati. U drugu polovinu dodati otopljenu Nutelu (otapate u mikrotalasnoj ili držeći teglu u vrućoj vodi, a u tom slučaju stavite teglu u ovdu prije pripreme filova). Nanijeti sav fil sa Nutelom na bijeli fil i poravnati.
Za glazuru izlomiti čokoladu pa preliti vrelom slatkom pavlakom i miješati dok se ne sjedine i dobije se fina svijetlo smeđa glazura. Preliti preko kolača tako što sipate na lopaticu ili kašiku, ne direktno na kolač, kako ne biste napravili rupu na filu. Ostaviti u kalupu ili tepsiji do služenja.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.