Čokoladna torta bez brašna od samo tri sastojka
Pravi ukus torte uz malo truda.
Sastojci:
175 g crne čokolade
7 jaja
140 g maslaca
Priprema:
Zagrijte rernu na 130 stepeni. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Izlomite čokoladu na kocke i otopite na pari, pa kad se otopi umiješajte na kocke isječen maslac. Miješajte dok se ne rastopi.
Pjenasto umutite žumanca i dodajte ih lagano miješajući u ohlađenu smjesu.
U drugoj posudi umutite čvrst snijeg od bjelanaca, pa kašiku po kašiku dodajte u pripremljenu smjesu. Miješajte lagano dok smjesa ne postane kompaktna.
Izlijte je u pripremljeni kalup i pokrijte folijom.
Kalup stavite u veću posudu za pečenje, napunite je vrućom vodom do pola kalupa. Pecite je oko 25 minuta, dok se površina ne obloži hrskavom koricom, a sredina ostane mekana.
Ostavite je da se ohladi pa, po želji, ukrasite bobičastim voćem ili orašastim plodovima.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.