Recept / Čokoladna torta bez brašna od samo tri sastojka

10. 07. 2021. u 18:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Pravi ukus torte uz malo truda.

Sastojci:

175 g crne čokolade

7 jaja

140 g maslaca

Priprema:

Zagrijte rernu na 130 stepeni. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Izlomite čokoladu na kocke i otopite na pari, pa kad se otopi umiješajte na kocke isječen maslac. Miješajte dok se ne rastopi.

Pjenasto umutite žumanca i dodajte ih lagano miješajući u ohlađenu smjesu.

U drugoj posudi umutite čvrst snijeg od bjelanaca, pa kašiku po kašiku dodajte u pripremljenu smjesu. Miješajte lagano dok smjesa ne postane kompaktna.

Izlijte je u pripremljeni kalup i pokrijte folijom.

Kalup stavite u veću posudu za pečenje, napunite je vrućom vodom do pola kalupa. Pecite je oko 25 minuta, dok se površina ne obloži hrskavom koricom, a sredina ostane mekana.

Ostavite je da se ohladi pa, po želji, ukrasite bobičastim voćem ili orašastim plodovima.

Prijatno!


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA