Kuharica oduševila mnoge: Uz ovaj trik zelena salata ostaje svježa i do mjesec dana
Malo je stvari tako frustrirajuće kao bacanje namirnica jer ih niste mogli pojesti dovoljno brzo.
Kuharica dijeli svoj jednostavan trik za održavanje zelene salate svježom, i to do mjesec dana.
Carleigh Bodrug, autorica bestseler kuharice New York Timesa, u nedavnoj objavi na društvenim mrežama, koja je sada pogledana gotovo 15 miliona puta, opisuje kako spriječiti da lisnato povrće postane smrdljivo, sluzavo i pokvareno.
Semir Halilović podnio ostavku na poziciju ambasadora BiH u Kataru: Poslao pismo Denisu Bećirović
Lako se uplašiti nekih prekomplikovanih prehrambenih trikova, ali ovaj je prilično jednostavan.
Bodrug započinje tako što pere glavicu zelene salate i nasjecka je na sitne komadiće.
Nakon toga nastoji ukloniti svu suvišnu vlagu koja može uzrokovati brže truljenje salate.
Nakon što ju osuši, stavlja je u staklenu posudu i na vrh stavlja platneni ručnik kako bi se riješila još vlage.
Bodrug napominje da će papirnati ubrusi poslužiti ako nemate dodatni platneni ručnik. Stavlja posudu u frižider i napominje da obavezno svakih nekoliko dana promijenite ručnik. Objava je izazvala interes gledatelja.
Lagana i brza salata za vruće ljetne dane
"Sada mogu još duže ignorisati zelenu salatu u frižideru", komentirali su.
Bacanje hrane veliki je problem. Korištenje raznih trikova za hranu može pomoći vašem novčaniku i planeti, piše 24sata.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.