Spremna za pet minuta: Idealna salata uz roštilj
Sigurni smo da danas povodom 1. maja imate u planu roštilj, a šta bolje može da ide sa roštiljskim mesom nego salata.
Odustali smo od kupus salate, već predlažemo paradajz sa mladim lukom.
Sastojci:
Pet paradajza
Vezica mladog luka
Kriška tvrdog sira
Malo soli
Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'
Preliv:
Tri kašike ulja
Jedna kašika senfa
Priprema:
Isjecite paradajz na kriške, isitnite mladi luk. Pomiješajte u činiju, dodajte izdrobljeni sir i malo soli. U manju posuda pomiješajte ulje i senf, prelijte salatu, opet malo promiješajte i uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.