Kate Winslet dijeli važnu poruku za mame djevojčica: 'Vrlo je bitno, molim vas da upamtite'

1
Radiosarajevo.ba
Kate Winslet dijeli važnu poruku za mame djevojčica: 'Vrlo je bitno, molim vas da upamtite'
Foto: EPA / Kate Winslet

Kada neko kaže Kate Winslet, sasvim sigurno prvo pomislite na Titanik. Ova 49-ogodišnja glumica proslavila se ulogom u vjerovatno najpopularnijem filmu svih vremena, ali ona je danas i supruga i mama dvoje već odrasle djece.

Gostujući u jednoj emisiji podijelila je dragocjen savjet o načinima na koje bi trebalo da hvalimo svoju djecu, a naročito djevojčice.

"Kada dajemo komplimente svojoj djeci, posebno djevojčicama, i ako me neka mama sad sluša, molim te upamti ovo što ću reći. Toliko je mnogo negativnosti koje će te djevojčice dobiti i čuti od svijeta koji ih okružuje, prosto zato što je svijet takav, a onda i zato što su, nažalost, mnoge među njima od vrlo ranog uzrasta na društvenim mrežama, gdje su izložene velikom nivou negativnosti, svakog dana svog života. I ako im mi ne kažemo koliko su divne i prelijepe i da smo tako ponosni na to što one jesu, vrlo je moguće da to neće čuti ni od koga drugog. Zato to moramo da im govorimo", kazala je Vinslet.

Elmedin Konaković odgovorio Bakiru Izetbegoviću na navode da se NIP gasi: "Mi smo ti noćna mora"

Elmedin Konaković odgovorio Bakiru Izetbegoviću na navode da se NIP gasi: "Mi smo ti noćna mora"

Ona je objasnila i kako te pohvale treba da zvuče i da jedno jednostavno "divno izgledaš" neće pomoći.

"Vi možete reći djetetu ‘volim te i sjajna si’, ali znate šta još možete? Umjesto toga, možete da kažete: "Znaš li šta volim kod tebe? Način na koji posmatraš svijet. I način na koji gradiš svoj stil, sa toliko puno ukusa i ponosa! Baš ti se divim zbog toga."

Takve riječi će na dušu tinejdžerke leći mnogo bolje i snažnije od jednostavnog 'baš si danas lijepa'. koje će na jedno uho ući na drugo izaći jer je to nešto što svakako očekuju da čuju od nas i mnogo su puta sigurno čuli, piše Zelenaučionica.

Ali zato recite: "Bože, kako ti djeluješ snažno i energično! Nikad nemoj da izgubiš taj ponos s kojim hodaš svijetom. Nevjerovatna si." To je ono što treba da čuju od vas", kazala je Kate u videu koji je dostigao brojku od 15 miliona pregleda

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije