Recept za muffine s jabukama: Brza i slasna užina
Doista su rijetki oni koji ne vole ukusne i slasne muffine, a oni dolaze u bezbroj varijanti - s čokoladom, bananom, bobičastim voćem...
Ima li išta ljepše od svježih, pahuljastih, mirisnih muffina?
Savršeni su za doručak ili užinu, a njihova priprema nije teška.
Poskupljenja u BiH sve veća, a država ne reagira: Stručnjaci poručuju - bit će još gore
Šta kažete na varijantu s jabukama, smeđim šećerom i maslinovim uljem? Omiljeno jesensko voće daje divnu sočnost tijestu, a rezultat je izvrstan okus koji će podjednako obožavati mali ili veliki.
Sastojci
- 12 kašika pšeničnog brašna
- 6 kašika smeđeg šećera
- 5 kašika maslinovog ulja
- 3 jaja
- malo mlijeka
- veća jabuka
- vrećica praška za pecivo
- korica limuna
- šećer u prahu
Priprema
Umutite jaja sa šećerom i dodajte brašno, prašak za pecivo, ulje i mlijeko. Sve dobro izmiješajte dok ne dobijete jednolično tijesto. Jabuku ogulite, nasjeckajte i dodajte u tijesto. Dodajte potom naribanu limunovu koricu i ponovo promiješajte.
Napunite kalupe za muffine do otprilike 3/4 visine. Stavite ih u pećnicu oko 20 minuta na srednju vatru. Pažljivo ih izvadite, ohladite, pospite šećerom u prahu i to je to.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.