Strah mnogih roditelja: Evo kako sačuvati dijete od otmice

0
Radiosarajevo.ba
Strah mnogih roditelja: Evo kako sačuvati dijete od otmice
/ Foto: Otovowen

Roditelji djevojčice imali su briljantan sistem kako bi osigurali da ona uvijek zna je li neko iskren ili ne, piše The Mirror.

Pomisao da vašem djetetu priđe stranac s gadnim namjerama najgora je noćna mora svakog roditelja. Užasna je istina da postoje ljudi koji će lagati ranjivoj djeci kako bi ih prevarili da odu s njima, a vaši mališani možda neće shvatiti što se zapravo dešava.

Djevojčica (11) je šetala u blizini parka sa svojom prijateljicom u američkom Phoenixu kada joj je prišao nepoznati muškarac u bijelom terencu.

Sutra tužna kolona sanitetskih vozila u čast Aldina Subašića

Sutra tužna kolona sanitetskih vozila u čast Aldina Subašića

Rekao joj je da su njena braća doživjela tešku nesreću i da su ga njeni roditelji uputili da dođe po nju. Djevojčica je iskoristila briljantni trik koji su je naučili roditelji da vidi govori li on istinu i to joj je vjerojatno spasilo život. Pitala je čovjeka zna li "tajnu šifru".

To je bila unaprijed dogovorena riječ s kojom su se složili njeni roditelji u slučaju da im treba neko drugi da dođe po nju. Čovjek nije znao tu riječ i odvezao se.

"Svaka čast roditeljima ovog djeteta što imaju šifru i pričaju svojoj djeci o opasnosti od stranaca", rekao je šerif okruga Pinal Mark Lamb za USA Today.

"Nadamo se da će ova priča potaknuti roditelje na taj razgovor i stvaranje plana sa svojom djecom, kako bi znali što učiniti ako se nađu u takvoj situaciji", istaknuo je, prenosi Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije