Kakav trik: Ovaj recept za pohovanu piletinu za tri dana vidjelo 250 hiljada ljudi

Radiosarajevo.ba
Kakav trik: Ovaj recept za pohovanu piletinu za tri dana vidjelo 250 hiljada ljudi
Foto: Instagram / Pohovana piletina

Pohanje piletine zna biti zeznut posao, a rezultat nerijetko potpuno razočaranje. Pogotovo kad je riječ o prsima. Zeznemo li, umjesto sočnog odreska dobit ćemo nešto nalik isušenoj dasci. Nimalo privlačno, bljak.

I zbog toga su savjeti za pripremu pohane piletine uvijek vrlo traženi. Jedan od njih objavljen je na Instagramu slavne Marthe Stewart, a u samo tri dana pregledan je nevjerojatnih 250 hiljada puta.

Tajna nježnih, sočnih pohanih odrezaka, pitate li Marthu, krije se u specifičnom postupku, koji uključuje marinadu od grčkog jogurta, posebnu vrstu krušnih mrvica i osobit način prženja.

Meso bi najprije trebalo biti u marinadi od grčkog jogurta, pa se tek potom pohati. Zahvaljujući jogurtnom tretmanu, vlakna u odresku će omekšati, a vi ćete moći preskočiti ptva dva uobičajena koraka pri pohanju, piše Slobodna Dalmacija: prekrivanje brašnom i umakanje u razmućena jaja.

Dakle, piletina prekrivena jogurtom ide izravno u mrvice - i to ne bilo kakve, nego krupne 'panko' mrvice - a potom se prži. Kratko, na jakoj vatri. Kako su odresci prije stavljanja u marinadu prerezani po širini te spljošteni batom, nema straha da će ostati krvavi.

Pržene odreske poslužite sa zelenom salatom nakapanom limunom, preporučuje Martha. Ili tko god da je objavu stavio na Instagram. A sad pogledajte video.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije