Obrok za prave sladokusce: Burrito sa piletinom, paprikom i grahom
Sastojci: 2 crvene ili žute paprike, luk, češanj bijelog luka, 1/2 kašike usitnjenoga kumina, 1/4 kašičice čilija u prahu, kašika limetina soka, kašika nasjeckanog peršina, 200 g pilećih prsa, limenka kuhanoga graha.
Priprema: Ispržite meso u tavi na sitno narezanom luku. Nakon toga dodajte narezane paprike i grah iz limenke. Pržite oko osam minuta. Umiješajte nasjeckani bijeli luk i kumin.
Dodajte čili u prahu i, miješajući, pržite dvije minute. Maknite s vatre i umiješajte limetin sok te pospite nasjeckanim peršunom. Na svaku tortilju stavite dio nadjeva pa ih zarolajte. Tortilje pržite u tavi do lijepe zlatnožute boje.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.