Jeste li čuli za 'ćoravi burek'? Gotov je za otprilike pola sata, a evo kako da ga napravite
Ćoravi burek je ukusan, brz i jednostavan recept koji je idealan za doručak ili brzinski ručak.
Kombinacija brašna, mesa i luka daje ovom jelu bogat i sočan ukus, a priprema je vrlo jednostavna.
Ovaj obrok će biti gotov za otprilike pola sata, a u nastavku pročitajte kako možete da ga pripremite.
BH Meteo objavio novu vremensku prognozu: Temperature će rasti i do 20°C
Sastojci:
- 60 dag brašna
- 1 jaje
- 10 dag crvenog luka
- 50 dag bijelog luka
- 20 dag mljevenog mesa
- 1 dl ulja
- malo soli i bibera
Prirema:
Od brašna, jaja i mlake vode umijesiti gustu smjesu (kao za uštipke). Meso pomiješati s nasjeckanim crvenim i bijelim lukom te začiniti solju i biberom.
Izliti tijesto u podmazanu tepsiju, a preko njega staviti meso. Sve malo pouljiti i peći oko 25 min. Kad je pečeno, zaliti mlakom vodom.
To je to! Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.