Jednostavno i ukusno: Tjestenina s maslacem

0
Radiosarajevo.ba
Jednostavno i ukusno: Tjestenina s maslacem
Foto: Pexel / Tjestenina

Dobro je u zamrzivaču uvijek imati jedno pakiranje špecli ili pljukanaca

Nekada su najjednostavnija rješenja najbolja, a kada je riječ o debljoj tjestenini poput pljukanaca ili špecli, ne treba im puno više od maslaca, malo peršuna i ribanog parmezana.

Tjestenina s maslacem

Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Teško povrijeđena putnica (63) u autobusu

Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Teško povrijeđena putnica (63) u autobusu

Priprema: 5 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcije: 4

  • 500 g tjestenine (špecle ili pljukanci odlično će funkcionirati u ovoj kombinaciji)
  • 30 g maslaca
  • 1 kašika maslinova ulja
  • sol i papar
  • malo svježeg peršina
  • ribani parmezan (prema želji)

Tjesteninu skuhajte u jako slanoj vodi. Potkraj kuhanja, u posebnoj većoj tavi otopite ulje i maslac. Kada je tjestenina skoro pri kraju, prebacite je u zagrijanu masnoću i pustite da se krčka 5 minuta, pomiješajte pa ponovno pustite da se peče.

Prije posluživanja začinite je soli i biberom i pospite sitno sjeckanim peršunom. Prema želji, možete dodati i ribanog parmezana, piše Dobrahrana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije