Jednostavno i ukusno: Tjestenina s maslacem
![Jednostavno i ukusno: Tjestenina s maslacem](https://storage.radiosarajevo.ba/article/549867/871x540/pastaaa.webp?v1718599834)
Dobro je u zamrzivaču uvijek imati jedno pakiranje špecli ili pljukanaca
Nekada su najjednostavnija rješenja najbolja, a kada je riječ o debljoj tjestenini poput pljukanaca ili špecli, ne treba im puno više od maslaca, malo peršuna i ribanog parmezana.
Tjestenina s maslacem
![Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Teško povrijeđena putnica (63) u autobusu](https://storage.radiosarajevo.ba/article/550962/300x185/guzva-sarajevo-bih-saobracaj-posao-cesta-automobili-dzk-rsa-22mart24-5.jpg?v1719389642)
Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Teško povrijeđena putnica (63) u autobusu
Priprema: 5 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcije: 4
- 500 g tjestenine (špecle ili pljukanci odlično će funkcionirati u ovoj kombinaciji)
- 30 g maslaca
- 1 kašika maslinova ulja
- sol i papar
- malo svježeg peršina
- ribani parmezan (prema želji)
Tjesteninu skuhajte u jako slanoj vodi. Potkraj kuhanja, u posebnoj većoj tavi otopite ulje i maslac. Kada je tjestenina skoro pri kraju, prebacite je u zagrijanu masnoću i pustite da se krčka 5 minuta, pomiješajte pa ponovno pustite da se peče.
Prije posluživanja začinite je soli i biberom i pospite sitno sjeckanim peršunom. Prema želji, možete dodati i ribanog parmezana, piše Dobrahrana.
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.