Jednostavno i ukusno: Tjestenina s maslacem
Dobro je u zamrzivaču uvijek imati jedno pakiranje špecli ili pljukanaca
Nekada su najjednostavnija rješenja najbolja, a kada je riječ o debljoj tjestenini poput pljukanaca ili špecli, ne treba im puno više od maslaca, malo peršuna i ribanog parmezana.
Tjestenina s maslacem
Ministar Edin Forto podržao inicijativu WTC Sarajevo
Priprema: 5 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcije: 4
- 500 g tjestenine (špecle ili pljukanci odlično će funkcionirati u ovoj kombinaciji)
- 30 g maslaca
- 1 kašika maslinova ulja
- sol i papar
- malo svježeg peršina
- ribani parmezan (prema želji)
Tjesteninu skuhajte u jako slanoj vodi. Potkraj kuhanja, u posebnoj većoj tavi otopite ulje i maslac. Kada je tjestenina skoro pri kraju, prebacite je u zagrijanu masnoću i pustite da se krčka 5 minuta, pomiješajte pa ponovno pustite da se peče.
Prije posluživanja začinite je soli i biberom i pospite sitno sjeckanim peršunom. Prema želji, možete dodati i ribanog parmezana, piše Dobrahrana.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.