Ako ste ljubitelj tjestenine i ribe, ovaj recept je prava stvar za vas
![Ako ste ljubitelj tjestenine i ribe, ovaj recept je prava stvar za vas](https://storage.radiosarajevo.ba/article/549736/871x540/losos-pixabay-10juni.jpg?v1718472608)
Za ovaj brz i ukusan obrok treba vam samo pet sastojaka: malo dimljenog lososa, tjestenina, limun, sir maskarpone i mladi špinat.
Naravno, i so i biber se mogu dodati u jelo. Rezultat je sjajan u što se i sami možete uvjeriti za samo 20 minuta.
Ono što je posebno dobro u vezi ovog recepta ćete za brzu tjesteninu s lososom i limunom iz jednog suda efektivno imati posla tek pet minuta, a ostalih 15 samo ćete ubacivati sastojke u sud i tu i tamo promiješati i pogledati „kako ide“.
![EURO 2024 | Uživo iz Leipziga s utakmice Europskog prvenstva: Nizozemska - Francuska](https://storage.radiosarajevo.ba/article/550446/300x185/nizozemska-fb.jpg?v1718994612)
EURO 2024 | Uživo iz Leipziga s utakmice Europskog prvenstva: Nizozemska - Francuska
Količina namirnica iz recepta dovoljna je za četiri porcije. Ova jednostavna i divno kremasta pasta biće jednako dobar ručak "za goste" i brza večera koja će vam uljepšati sredinu sedmice.
Sastojci za brzu pastu s lososom, špinatom i limunom:
- 1 limun
- 350 g tjestenine (npr. papardele ili špagete)
- 250 g maskarponea
- 150 g mladog špinata
- 150 g dimljenog lososa, isjeckanog na komade veličine zalogaja
- 1,25 l vode
- so i biber, po želji
- Priprema brze paste s lososom, špinatom i limunom
Priprema:
Ljuštilicom za krumpir oljuštite koru 1 limuna, a zatim je uzdužno isjeckajte na tanke trake. Iscjedite sok od limuna.
U veliki lonac sipajte sok od limuna i 1,25 litara vode. Pokrijte i kuvajte na srednje jakoj vatri. Dodajte 350 grama tjestenine i kuvajte dva minuta manje nego što piše u uputstvu.
![Napravite slane lokume po ovom sjajnom receptu: Zamirisat će cijela kuća](https://storage.radiosarajevo.ba/article/549680/300x185/slani-lokumi-juni2024-coolinarika.jpg?v1718441576)
Napravite slane lokume po ovom sjajnom receptu: Zamirisat će cijela kuća
Smanjite vatru na srednju i dodajte 250 grama maskarponea i 150 grama mladog špinata. Kuhajte, miješajući, 2 minuta ili dok tjestenina ne postane al dente i dok se maskarpone ne istopi. Maknite s vatre. Ostavite sa strane 2 minuta ili dok se sos malo ne zgusne.
Dodajte limunovu koru i 150 grama dimljenog lososa i promiješajte. Začinite po ukusu i poslužite, piše Vijesti.
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.