Ako ste ljubitelj tjestenine i ribe, ovaj recept je prava stvar za vas

0
Radiosarajevo.ba
Ako ste ljubitelj tjestenine i ribe, ovaj recept je prava stvar za vas
Foto: Pixabay / Losos

Za ovaj brz i ukusan obrok treba vam samo pet sastojaka: malo dimljenog lososa, tjestenina, limun, sir maskarpone i mladi špinat.

Naravno, i so i biber se mogu dodati u jelo. Rezultat je sjajan u što se i sami možete uvjeriti za samo 20 minuta.

Ono što je posebno dobro u vezi ovog recepta ćete za brzu tjesteninu s lososom i limunom iz jednog suda efektivno imati posla tek pet minuta, a ostalih 15 samo ćete ubacivati sastojke u sud i tu i tamo promiješati i pogledati „kako ide“.

Zelenski pred najtežom odlukom, ovako više ne ide: Amerika je dala jasan zahtjev, može li ispuniti?

Zelenski pred najtežom odlukom, ovako više ne ide: Amerika je dala jasan zahtjev, može li ispuniti?

Količina namirnica iz recepta dovoljna je za četiri porcije. Ova jednostavna i divno kremasta pasta biće jednako dobar ručak "za goste" i brza večera koja će vam uljepšati sredinu sedmice.

Sastojci za brzu pastu s lososom, špinatom i limunom:

  • 1 limun
  • 350 g tjestenine (npr. papardele ili špagete)
  • 250 g maskarponea
  • 150 g mladog špinata
  • 150 g dimljenog lososa, isjeckanog na komade veličine zalogaja
  • 1,25 l vode
  • so i biber, po želji
  • Priprema brze paste s lososom, špinatom i limunom

Priprema:

Ljuštilicom za krumpir oljuštite koru 1 limuna, a zatim je uzdužno isjeckajte na tanke trake. Iscjedite sok od limuna.

U veliki lonac sipajte sok od limuna i 1,25 litara vode. Pokrijte i kuvajte na srednje jakoj vatri. Dodajte 350 grama tjestenine i kuvajte dva minuta manje nego što piše u uputstvu.

Napravite slane lokume po ovom sjajnom receptu: Zamirisat će cijela kuća

Napravite slane lokume po ovom sjajnom receptu: Zamirisat će cijela kuća

Smanjite vatru na srednju i dodajte 250 grama maskarponea i 150 grama mladog špinata. Kuhajte, miješajući, 2 minuta ili dok tjestenina ne postane al dente i dok se maskarpone ne istopi. Maknite s vatre. Ostavite sa strane 2 minuta ili dok se sos malo ne zgusne.

Dodajte limunovu koru i 150 grama dimljenog lososa i promiješajte. Začinite po ukusu i poslužite, piše Vijesti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije