Uživajte u ljetnom osvježenju: Recept za fantastičnu sladoled tortu

0
Radiosarajevo.ba
Uživajte u ljetnom osvježenju: Recept za fantastičnu sladoled tortu
Foto: Printscreen / Ilustracija

U vrelim ljetnim danima, nema ništa osvježavajuće poput sladoleda, a kada je ona upotpunjena u obliku torte, užitak je neizmjerno veći.

Sladoled torta je savršena kombinacija osvježavajuće slatkoće i bogatstva okusa, idealna za rashlađivanje i zadovoljenje slatkih želja.

U nastavku vam donosimo recept za izradu ove fantastične poslastice koja će oduševiti vaše nepce i razveseliti čitavu obitelj. Uživajte u stvaranju i degustaciji ove ukusne sladoled torte koja će vas osvojiti svojim jednostavnim pripremama i neodoljivim okusom.

Isplaćeno preko milion KM na 'gubitne' tikete

Isplaćeno preko milion KM na 'gubitne' tikete

Sastojci:

170 g keksa od čokolade
50 g maslaca
100 g tamne čokolade
500 g vrhnja za šlag
malo arome vanilije
200 g kondenziranog mlijeka
2 žlice kakaa

Priprema:

Usitnite kekse u blenderu pa ih u posudi pomiješajte s otopljenim maslacem i kašikom vrhnja. Promiješajte i utisnite u kalup za tortu, kao da radite cheesecake.

Potom u mikrovalnoj otopite crnu čokoladu sa 100 g vrhnja. U drugoj posudi izmiksajte ostatak vrhnja s vanilijom pa dodajte kondenzirano mlijeko. Odvojite kremu na dva dijela pa u jedan dio umiješajte kakao.

Na kraju stavljajte obje kreme na podlogu. Površinu torte zagladite pa premažite otopljenom čokoladom. Stavite je u zamrzivač na nekoliko sati, a izvadite 20 minuta prije posluživanja, piše Atma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije