Napravite slane lokume po ovom sjajnom receptu: Zamirisat će cijela kuća

0
Radiosarajevo.ba
Napravite slane lokume po ovom sjajnom receptu: Zamirisat će cijela kuća
FOTO: Coolinarika / Slani lokumi

Danas obradujte svoje ukućane ukusnim slanim lokumima, koje možete poslužiti uz sir, salamu, sudžuku ili suho meso.

Prave se brzo i jednostavno, a istinski ćete se počastiti. Tajna je u tome što za 15-20 minuta možete pripremiti hrpu lokuma i nahraniti vojsku gladnih ukućana.

U nastavku pročitajte recept za slane lokume. 

Intervju | Adelisa Saračević, mezzosopranistica: "Lik Grubače je bio motivacija za pripremu opere"

Intervju | Adelisa Saračević, mezzosopranistica: "Lik Grubače je bio motivacija za pripremu opere"

Sastojci

  • 600-700 g brašna
  • 150 ml vrhnja
  • 200 ml jogurta
  • sol
  • 2 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • mlijeka po potrebi
  • ulje za prženje

Priprema

U 600-700 g brašna staviti 150 ml vrhnja ili pavlake, 200 ml jogurta, 2 jaja, sol, 1 prašak za pecivo, i mlijeka da zamijesimo mekano tijesto kao za pitu.

Zatim tijesto prebaciti na pobrašnjenu površinu i razvaljati 0, 5 cm debljine, te izrezati na romboide i pržiti na srednje jakoj vatri u tavi s malo više ulja.

Kad se lokumi napušu i porumene, treba ih okrenuti i pržiti i s druge strane. Lokumi se jako brzo prže i treba malo spretnosti pri okretanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije