Recept / Jednostavno i brzo varivo od teletine, kupusa, mrkve i krompira

29. 11. 2020. u 20:48:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 5

Hladno vrijeme idealno je za varivo od kupusa koji u sebi ima pregršt vitamina.

Još kad se u obzir uzme mrkva, luk, krompir ovo jelo čini se savršenim za zdravlje.

Naravno, nezaobilazno je meso, a koji je je bolji izbor od teletine...

Priprema: 15 minuta

Kuhanje: 45 minuta

Porcija za četiri osobe

Trebat će vam:

1 glavica kupusa (manja)
1 kašikica masti
2 mrkve
500 g teletine od plećke
1 glavica luka
1 bijeli luk
2 krompira
sol i biber

Priprema:

Nasjeckajte luk. Očistite i na kockice narežite mrkvu, nasjeckajte bijeli luk, a krompir ogulite i narežite na kockice.

Kupus narežite na trakice, a meso na kockice. U posudu stavite mast pa dodajte luk. Kad postane žut, dodajte bijeli luk, mrkvu, narezani kupus i krumpir.

Zalijte vodom da povrće bude pokriveno. Začinite solju i kuhajte dok krompir ne postane mekan, a teletina kuhana, piše jutarnji.hr.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)