Jednostavno i brzo varivo od teletine, kupusa, mrkve i krompira
Hladno vrijeme idealno je za varivo od kupusa koji u sebi ima pregršt vitamina.
Još kad se u obzir uzme mrkva, luk, krompir ovo jelo čini se savršenim za zdravlje.
Naravno, nezaobilazno je meso, a koji je je bolji izbor od teletine...
Priprema: 15 minuta
Kuhanje: 45 minuta
Porcija za četiri osobe
Trebat će vam:
1 glavica kupusa (manja)
1 kašikica masti
2 mrkve
500 g teletine od plećke
1 glavica luka
1 bijeli luk
2 krompira
sol i biber
Priprema:
Nasjeckajte luk. Očistite i na kockice narežite mrkvu, nasjeckajte bijeli luk, a krompir ogulite i narežite na kockice.
Kupus narežite na trakice, a meso na kockice. U posudu stavite mast pa dodajte luk. Kad postane žut, dodajte bijeli luk, mrkvu, narezani kupus i krumpir.
Zalijte vodom da povrće bude pokriveno. Začinite solju i kuhajte dok krompir ne postane mekan, a teletina kuhana, piše jutarnji.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.