Jednostavna vježba sa bučicama koja jača ruke i leđa

Radiosarajevo.ba
Jednostavna vježba sa bučicama koja jača ruke i leđa
PrtScr / Hit vježba

Ako ste poklonik jednostavnih vježbi s bučicama, trening koji je pripremio poznati fitness trener Paul Sklar je baš ono što vam treba. Jedino što će vam biti potrebno za nju je set bučica težine po vašem izboru i dvadesetak minuta, ovisno o vašoj kondiciji.

Tjelovježba je osmišljena tako da obuhvati sve mišićne skupine na rukama i leđima, a nedugo nakon što ju je Paul objavio na svom Instagramu postala je hit, piše Index.hr.

Napravite tri seta ponavljanja po redu i odmorite se jednu minutu između setova.

5 Pronated Bent-Over Dumbbell Rows

5 Dumbbell Curls

5 Pronated Bent-Over Dumbbell Rows

5 Dumbbell Curls

Nakon toga promijenite hvat i ponovno napravite tri seta s jednom minutom odmora između setova.

5 Neutral Grip Bent-Over Dumbbell Rows

5 Dumbbell Hammer Curls

5 Neutral Grip Bent-Over Dumbbell Rows

5 Dumbbell Hammer Curls

Budući da biste trebali koristiti lakši set bučica nego što koristite za uobičajeni trening, prvi dio vježbe bi vam se mogao činiti laganim. No dajte da vas to zavara jer do kraja vježbe jedva ćete držati bučice u rukama. Uvijek se usredotočite na formu izvođenja vježbe, a ne na brzinu ili broj ponavljanja koji ćete napraviti.

Paul je osnivač i vlasnik teretane Prescriptive Fitness i jedan od veterana fitness industrije još od 1993. godine. Radi s puno vrhunskih sportaša i zvijezda, a smatra ga se jednim od vodećih autoriteta po pitanju mršavljenja, kardiovaskularnog treninga i jačanja muskulature.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije