Jamie Oliver otkriva tajnu kako da krompir uvijek bude savršeno hrskav

0
Radiosarajevo.ba
Jamie Oliver otkriva tajnu kako da krompir uvijek bude savršeno hrskav
Foto: You Tube / Jamie Oliver

Koliko god bio "običan" i krompiru se treba posvetiti kako bismo ga pripremili baš onako kako volimo.

I dok, s jedne strane, Nigella Lawson, poznata televizijska ličnost i chefica, savjetuje kako je krompir prije pečenja dobro na pola skuhati, a potom za dodatnu hrskavost, krompir nakon kuhanja uvaljati u brašno, njezin kolega Jamie Oliver ima puno jednostavniji savjet.

Osnovno je pravilo, kaže Jamie, birati brašnaste sorte krompira, jer ćemo uz njih dobiti krompir koji je iznutra lagan i prozračan, a izvana hrskav. I drugo, slaže se u tome i Nigella, krompir pecite, ako je moguće, na gusjoj masti.

Pčelari iz BiH u borbi za opstanak: Nesreća na pruzi prijeti kolapsom medne proizvodnje

Pčelari iz BiH u borbi za opstanak: Nesreća na pruzi prijeti kolapsom medne proizvodnje

U videu koji je podijelio na Instagramu pokazao je da nerijetko kombinira i maslinovo ulje, maslac i gusju mast te da u njih stavlja ruzmarin i bijeli luk koji će krompiru dati dodatne arome.

Još jedan savjet koji spominje poznati televizijski chef, inače autor mnogih kuharica i vlasnik brojnih restorana, je da krompir možemo prethodno kratko propržiti na ulju, a tek zatim ga staviti u pećnicu i to obavezno u jednom sloju.

Naime, ako jedan krompir prekriva drugi, nikad nećemo dobiti ono što želimo - da svi krompiri budu savršeno hrskavi izvana, a meki iznutra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije