Idealno za današnji ručak: Pečeno pile sa gljivama kojem nećete moći odoljeti
Ukoliko niste sigurni šta biste danas za ručak, donosimo vam jedan izuzetno lagan recept za izuzetno ukusno i nesvakidašnje jelo.
Idealno je posebno ako uživate u kombinovanju mesa s gljivama.
Ono što vam od sastojaka treba su:
-pile
-četiri do pet kriški starog hljeba
-mlijeka po potrebi
-200 grama suhog mesa
-jedan luk
-tri čehna bijelog luka, ukoliko vam ne smeta
-jedna veza peršuna
-jedno jaje
-200 grama šampinjona
-so, biber
-puter po potrebi
Način pripreme ovog ukusnog jela:
1. Očišćeno pile dobro posolite spolja i iznutra.
2. Potopite hljeb u mlijeko, dobro ga ocijedite i stavite u posudu. Dodajte sitno sjeckano suho meso, sitno isjeckani crni i bijeli luk, peršunov list, jaje i šampinjone narezane na listićel. Posolite i pobiberite.
3. Smjesu dobro promiješajte i napunite pile, pa mu potom povežite nogice jačim koncem, da smjesa ne bi iscurila.
4. Od ostatka smjese napravite loptice i poredajte ih oko pileta u dublji pleh ili vatrostalnu tepsiju.
5. Prije pečenja namažite pile s malo putera, a tokom pečenja nalivajte ga više puta sokom od pečenja.
6. Pecite oko sat i po na 200 stepeni Celzijusevih.
I uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.