Idealan recept: Slasne punjene tikvice spremne za manje od pola sata

0
Radiosarajevo.ba
Idealan recept: Slasne punjene tikvice spremne za manje od pola sata
Foto: Screenshoot / Punjene tikvice

Vrijeme je za laganu hranu čija priprema ne oduzima mnogo vremena. A slasne punjene tikvice na talijanski način savršen su izbor za brzo i fino ljetno jelo.

Iskoristi vrijeme i provedi ga s porodicom. Nemoj se opterećivati time šta ćeš pripremati za ručak. Predlažemo da napraviš punjene tikvice koje se peku manje od pola sata.

Sastojci:

E-račun aktiviraj, električni auto parkiraj!

E-račun aktiviraj, električni auto parkiraj!

- tikvice 2 kom

- maslinovo ulje 2 male kašike

- luk 0,50 kom

- paradajz 2 kom

- kapare 2 kašike

- parmezan 100 g

- svježi bosiljak 0,50 svežanj

- sol i crni papar

Priprema: 

1. Prereži tikvice po dužini i izdubi sredinu. Izdubljenu sredinu sitno nareži.

2. U tavi zagrij maslinovo ulje. Ubaci nasjeckani luk i prži nekoliko minuta, sve dok ne omekša. Dodaj meso tikvica, narezani paradajz, nasjeckani bosiljak, sol i papar. Pirjaj oko 5 minuta i miješaj cijelo vrijeme.

3. Tikvice položi u vatrostalnu posudu i peci ih 6-7 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stepeni.

4. Izvadi ih iz pećnice i napuniti nadjevom. Pospi ih nasjeckanim kaparima i tankim slojem naribanog parmezana. Vrati u pećnicu i peci još 10-15 minuta, sve dok se ne počnu stvarati mjehurići i sir ne poprimi zlatnosmeđu boju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije