Domaći buredžici – starinski recept

1
Radiosarajevo.ba
Domaći buredžici – starinski recept
Foto: Coolinarka / Buredžici

Buredžici su varijanta bureka koja ide prema piti od jaja, budući da se preljev radi s jajima. Oni su posebni i po svome obliku, odnosno po tome što se rade na manje komade.

Sastojci:

600 gr brašna
0,5 kašičice soli za tijesto
400 ml vode
0,5 kg meso
100 ml ulja
0,5 kašičica soli za meso
Sastojci za prelijevanje:
– 2 jaja
– prstohvat soli
– 1 vrhnje / sira / sirnog namaza / jogurta

Razvijaju se olujne ćelije: Lovci na oluje najavili gdje će biti najgore nevrijeme

Razvijaju se olujne ćelije: Lovci na oluje najavili gdje će biti najgore nevrijeme

Priprema:

Zamijesiti tijesto od pola količine brašna, soli vode. Tijesto treba biti konzistentno i da ga se može oblikovati u dvije loptice. Te ćete loptice prebaciti u ostatak brašna te u njemu lijepo oblikovati, a tijesto će pokupiti brašna koliko još treba da bude čvrsto.

Tijesto neka odstoji 10tak minuta, a vi pripremite smjesu za punjenje. Dobro izmješajte meso i prstohvat soli (oko pola male kašičice). Podijelite okvirno na dva dijela, te za svaki dio tijesta iskoristite pola meso, piše Cover.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije