Ovaj trik će dati novi sjaj vašem sudoperu: Nikad nećete pogoditi o kojoj stvari je riječ

0
Radiosarajevo.ba
Ovaj trik će dati novi sjaj vašem sudoperu: Nikad nećete pogoditi o kojoj stvari je riječ
Pixabay / Ilustracija

Sudoper svakodnevno koristimo skoro svi, bilo za pranje posuđa i pribora za jelo, za pranje ruku tijekom i nakon kuhanja te obično i za čišćenje voća i povrća budući da je sudoper u stalnom kontaktu s vodom, brzo se stvaraju mrlje od kamenca.

Postoji niz hemijskih sredstava koji vam mogu u tome pomoći, ali ako ste ipak ljubitelj u ona prirodna, jedna namirnica iz kuhinjskog ormarića učinit će čudo.

Kako prenosi portal Granny Tricks maslinovo ulje štiti vaš sudoper od ružnih mrlja od kamenca. Prije korištenja ovog trika prvo očistite sudoper kao i obično. Nakon što se sa sudopera uklonite mrlje od vode, upotrijebite ovu zdravu namirnicu koju skoro svako ima kod kuće i riješite svoje probleme. Vjerojatno se pitate kako maslinovo ulje pomaže protiv kamenca i zašto bi koristili tako skup proizvod?

Baščaršijske noći | Pogledajte kako je bilo i ko je sve došao na koncert Nermina Puškara

Baščaršijske noći | Pogledajte kako je bilo i ko je sve došao na koncert Nermina Puškara

Dovoljno je da stavite nekoliko kapi maslinovog ulja na papirnati ubrus i utrljate ga po cijelom sudoperu, ovo će stvoriti gornji sloj koji će ubuduće štititi vaš sudoper. Maslinovo ulje otežava lijepljenje prljavštine za čelik i odbija stvaranje mrlja od vode. Isti učinak postiže se i upotrebom baby ulja.

Sudoper nakon čišćenja ne samo da je čist i bez mrlja od kamenca, već i sjaji novim sjajem. Čim se ulje ispere i mrlje od vode se vrate, trik slobodno ponovite, piše Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije