Kako nadutost može da promijeni naše tijelo

Radiosarajevo.ba
Kako nadutost može da promijeni naše tijelo
Fitness blogerica Tiffany Brien postavila je na Facebooku dvije fotografije snimljene s 12 sati razmaka.

Kako je objasnila u postu, fotografiju lijevo je snimila prije spavanja, a drugu kad se probudila.

Niti je trudna niti je riječ o Photoshopu - to je prosto efekat "naduvanog stomaka" na djelu. Ona je, naime, prije spavanja pojela nešto od čega joj se stomak tako naduo.

Ona je fotografije objavila kako bi se borila protiv predrasuda o savršenom tijelu i efektima društvenih mreža na naše samopouzdanje i sliku o sebi.

"Društvene mreže mogu biti zastrašujuće, a živimo u vremenu kada su pritisci sve veći da dobro izgledamo. Ako svojim primjerom mogu utjecati da se žene osjećaju sretno i dobro u svojoj koži, postigla sam svoj cilj", napisala je ona.

Poređenja radi, evo kako ona inače izgleda.

Na povećani obim trbuha mogu utjecati i pretjerani vjetrovi, zatvor ili pričanje tokom jela, zbog čega se nakuplja velika količina zraka na "kritičnim" mjestima.

Protiv nadutosti i stresa ona savjetuje yogu, šetanja psa, ili odmaranje pred omiljenom televizijskom serijom, spavanje i najvažnije, zdravu ishranu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije