Doktorica otkrila: 'Ovaj doručak je jedan od najzdravijih'

2
Radiosarajevo.ba
Doktorica otkrila: 'Ovaj doručak je jedan od najzdravijih'
Foto: Pexels / Ilustracija / Jaja na oko

Da bismo održavali zdravlje crijeva, važno je obratiti pažnju na ishranu. Gastroenterologinja dr. Caroline Soyka preporučuje doručak koji podržava zdravlje crijeva, a koji često konzumira i sama.

Njen omiljeni doručak uključuje jaja i kefir. Ove namirnice bogate su proteinima i zdravim probioticima, što je ključno za diverzifikaciju crijevnog mikrobioma i općenito zdravlje crijeva.

Kefir je prirodno fermentirana hrana koja pruža obilje probiotika, dok su jaja bogat izvor proteina, omega-3 masnih kiselina te vitamina B i D.

Objavljeni zabrinjavajući podaci: U BiH sve više blokiranih računa poslovnih subjekata

Objavljeni zabrinjavajući podaci: U BiH sve više blokiranih računa poslovnih subjekata

"Ljudi bi trebali dobiti dovoljno probiotika i probiotika iz ishrane, bez potrebe za dodacima. Ključ je konzumiranje prirodne, neprerađene hrane i uključivanje fermentirane hrane", pojašnjava.

Dr. Soyka naglašava važnost konzumiranja prirodne, neprerađene hrane kako bi se osiguralo dovoljno prebiotika i probiotika u prehrani. Ona također ističe da jaja, zbog svoje nutritivne vrijednosti i raznovrsnosti pripreme, predstavljaju izvrstan izvor proteina za početak dana, javlja Klik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije