Doktorica otkrila: 'Ovaj doručak je jedan od najzdravijih'
Da bismo održavali zdravlje crijeva, važno je obratiti pažnju na ishranu. Gastroenterologinja dr. Caroline Soyka preporučuje doručak koji podržava zdravlje crijeva, a koji često konzumira i sama.
Njen omiljeni doručak uključuje jaja i kefir. Ove namirnice bogate su proteinima i zdravim probioticima, što je ključno za diverzifikaciju crijevnog mikrobioma i općenito zdravlje crijeva.
Kefir je prirodno fermentirana hrana koja pruža obilje probiotika, dok su jaja bogat izvor proteina, omega-3 masnih kiselina te vitamina B i D.
Počeo protest u Beogradu: Građani skandiraju "Ruke su vam krvave"
"Ljudi bi trebali dobiti dovoljno probiotika i probiotika iz ishrane, bez potrebe za dodacima. Ključ je konzumiranje prirodne, neprerađene hrane i uključivanje fermentirane hrane", pojašnjava.
Dr. Soyka naglašava važnost konzumiranja prirodne, neprerađene hrane kako bi se osiguralo dovoljno prebiotika i probiotika u prehrani. Ona također ističe da jaja, zbog svoje nutritivne vrijednosti i raznovrsnosti pripreme, predstavljaju izvrstan izvor proteina za početak dana, javlja Klik.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.