Doktorica otkrila: 'Ovaj doručak je jedan od najzdravijih'
![Doktorica otkrila: 'Ovaj doručak je jedan od najzdravijih'](https://storage.radiosarajevo.ba/article/542631/871x540/23novembar2023-pexels-jaja-dorucak.jpeg?v1713799403)
Da bismo održavali zdravlje crijeva, važno je obratiti pažnju na ishranu. Gastroenterologinja dr. Caroline Soyka preporučuje doručak koji podržava zdravlje crijeva, a koji često konzumira i sama.
Njen omiljeni doručak uključuje jaja i kefir. Ove namirnice bogate su proteinima i zdravim probioticima, što je ključno za diverzifikaciju crijevnog mikrobioma i općenito zdravlje crijeva.
Kefir je prirodno fermentirana hrana koja pruža obilje probiotika, dok su jaja bogat izvor proteina, omega-3 masnih kiselina te vitamina B i D.
![Beogradski advokat očitao lekciju Gorici Dodik: Dolazite autobusima i pljujete našoj djeci u lice!](https://storage.radiosarajevo.ba/article/579071/300x185/Gorica_milorad_dodik_septembar2021_arhiv.jpg?v1739712585)
Beogradski advokat očitao lekciju Gorici Dodik: Dolazite autobusima i pljujete našoj djeci u lice!
"Ljudi bi trebali dobiti dovoljno probiotika i probiotika iz ishrane, bez potrebe za dodacima. Ključ je konzumiranje prirodne, neprerađene hrane i uključivanje fermentirane hrane", pojašnjava.
Dr. Soyka naglašava važnost konzumiranja prirodne, neprerađene hrane kako bi se osiguralo dovoljno prebiotika i probiotika u prehrani. Ona također ističe da jaja, zbog svoje nutritivne vrijednosti i raznovrsnosti pripreme, predstavljaju izvrstan izvor proteina za početak dana, javlja Klik.
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.