Doktor popularne Oprah Winfrey tvrdi da je jedna stvar zabranjena u krevetu

Radiosarajevo.ba
Doktor popularne Oprah Winfrey tvrdi da je jedna stvar zabranjena u krevetu
FOTO: Arhiv / Oprah Winfrey
Ritam megauspješne Oprah Winfrey zasigurno nije lako izdržati pa ne čudi da joj je potrebna profesionalna pomoć doktora kako bi što bolje oporavila tijelo.

Doktor Michael Breus u intervju za Femail otkrio je jednostavno pravilo koje njegova klijentica mora pratiti. Tvrdi da, ako želite kvalitetan san, nikako ne smijete voditi emocionalne razgovore sa svojim partnerom neposredno prije spavanja. 

 

A post shared by Oprah (@oprah) on

"Emotivne rasprave s partnerom tek prije spavanja je jedna od najgorih stvari koje možete napraviti"; objasnio je doktor. 

"To započinje cijelo autonomno uzbuđenje, ljuti ste, uzrujani i ne možete prestati razmišljati prije spavanja", dodao je. 

Čini se da popularnu voditeljicu pokušava naučiti na savršeni tajming odnosno Breus tvrdi da je optimalna količina sna 7 i pol sati.

Za Daily Mail je objasnio da i lagano vježbanje ima pozitivan učinak na san, a navodno pomaže i nebičan čaj od cimeta i banane. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije