Dodajte ovaj sastojak kada kuhate grašak i dobit ćete potpuno drugačiji okus

0
Radiosarajevo.ba
Dodajte ovaj sastojak kada kuhate grašak i dobit ćete potpuno drugačiji okus
Foto: Coolinarika / Grašak kao prilog

Domaćice kažu da nema jednostavnijeg jela za kuhanje od graška. Otvorite kesu zamrznutog povrća, sipate u vodu koja ključa, ostavite da vri nekoliko minuta, pa ocijedite i začinite.

Možda ste od onih koji ga pripremaju na starinski način. Prvo izdinstate malo crvenog i bijelog luka, pa zatim mrkvu i na kraju dodate grašak i kuhate sve do zaprške. Na kraju bogato zapržite i servirate. Sada nutricionisti imaju potpuno novi prijedlog.

U toploj tavi otopite malo putera, dodajte zamrznuti grašak i poklopite, pa na tihoj vatri ostavite da se polako dinsta u sopstvenoj tečnosti, piše Krstarica.

Sudbonosni drugi krug izbora u Francuskoj: Hoće li ekstremna desnica preuzeti kontrolu?

Sudbonosni drugi krug izbora u Francuskoj: Hoće li ekstremna desnica preuzeti kontrolu?

Puter je najvažniji sastojak u ovom receptu za grašak, jer mu daje poseban ukus, ali valja dodati i kašiku šećera, tako ćete dobiti pravi specijalitet.  Desetak minuta kasnije možete dodati začine po želji. Posebno se dobro slaže bijeli luk. Ovakvom pripremom graška čuvate hranljive materije koje biste inače izgubili brzim kuhanjem u ključaloj vodi.

Ovako spremljen grašak možete servirati kao prilog uz meso ili poslužiti kao glavno jelo, uz dodatak prženih jaja, krompira i salate.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije