Dodajte ova dva sastojka u pire krompir i bit će aromatičan i nikad kremastiji

1
Radiosarajevo.ba
Dodajte ova dva sastojka u pire krompir i bit će aromatičan i nikad kremastiji
Foto: Coolinarika / Pire krompir

Krompir spada u jeftinije povrće i od njega mogu da se naprave najrazličitija jela.

Najčešće se koristi za pripremu priloga, a pečeni ili pomfrit svi vole. Također, i pire krompir spada među omiljene, a često se služi sa šniclama ili bilo kojim drugim mesom.

On se jednostavno priprema, ali i za ovaj prilog postoje trikovi koji ga čine ukusnijim. Jamie Oliver mu dodajte različite sastojke kako bi bio što boljeg ukusa, a mi vam predlažemo da dodate i dva neobična sastojka.

Oglasio se MUP povodom hapšenja Admira Arnautovića

Oglasio se MUP povodom hapšenja Admira Arnautovića

U pire krompir dodajte jabuke i senf i poboljšajte ukus priloga. Koristite istu količinu jabuka i krompira, a to znači da ako pripremate pire od kilogram krompira da treba da koristite i kilogram jabuka.

Jabuke i krompir ogulite, a voće očistite i od sjemenki. Nakon toga ih skuhajte u istoj šerpi. Zatim procijedite vodu, pa poklopite i vratite na šporet još 5 minuta.

Ovo će ukloniti višak vlage. Onda dodajte puter, senf (koristite kvalitetniji) i dodajte prstohvat muškatnog oraščića. Sve dobro sjedinite gnječilicom za pire krompir i poslužite, piše Krstarica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije