Desert koji se ne peče: Kolač bez šećera, glutena i laktoze
Ako tražite brzu, jednostavnu, a zdraviju tortu, ovo morate isprobati!
Obožavat će je cijela porodica. Ovaj recept za čokoladnu tortu dolazi nam s YouTube kanala Magda Cooks – Fast and healthy. Torta ne sadrži šećer, gluten, laktozu i ne peče se.
Sastojci
- 180 g zobenih pahuljica (2 šoljice)
- 2 banane (490 g / 300 g bez kore)
- 2 kašike kakaa
- 100 ml biljnog mlijeka (0,45 šoljice)
- 100 g tamne čokolade (bez šećera)
Priprema
180 g zobenih pahuljica popržite oko tri minute na laganoj vatri uz stalno miješanje.
Kulturni četvrtak | Reditelj Andraš Urban: O Desire festivalu, komediji 'Seljačka opera' i teatru
Ogulite dvije banane, narežite u kolutove i u blenderu smiksajte s kakaom i biljnim mlijekom. Pomiješajte kremu sa zobenim pahuljicama.
Mak, limun i marelica: Priprema ovih kolačića traje samo 15 minuta
100 g tamne čokolade nasjeckajte na male komadiće i rastopite u mikrovalnoj, tri minute na programu odmrzavanja. Pomiješajte sve sastojke i sve dobro izmiješajte.
Na tanjir stavite papir za pečenje i na njega stavite obruč kalupa za tortu od 16 cm.
Prebacite smjesu u kalup, poravnajte i stavite u zamrzivač na jedan sat. Po želji ukrasite s malo kokosovih pahuljica, piše Atma.
Ukusni desert je spreman. Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.