Desert koji se ne peče: Kolač bez šećera, glutena i laktoze

0
Radiosarajevo.ba
Desert koji se ne peče: Kolač bez šećera, glutena i laktoze
Foto: Magda Cooks – Fast and healthy / Kolač bez šećera, glutena i laktoze

Ako tražite brzu, jednostavnu, a zdraviju tortu, ovo morate isprobati!

Obožavat će je cijela porodica. Ovaj recept za čokoladnu tortu dolazi nam s YouTube kanala Magda Cooks – Fast and healthy. Torta ne sadrži šećer, gluten, laktozu i ne peče se.

Sastojci

  • 180 g zobenih pahuljica (2 šoljice)
  • 2 banane (490 g / 300 g bez kore)
  • 2 kašike kakaa
  • 100 ml biljnog mlijeka (0,45 šoljice)
  • 100 g tamne čokolade (bez šećera)

Priprema

180 g zobenih pahuljica popržite oko tri minute na laganoj vatri uz stalno miješanje.

Znate li kolika je maksimalna dozvoljena brzina na autoputevima bivše Jugoslavije?

Znate li kolika je maksimalna dozvoljena brzina na autoputevima bivše Jugoslavije?

Ogulite dvije banane, narežite u kolutove i u blenderu smiksajte s kakaom i biljnim mlijekom. Pomiješajte kremu sa zobenim pahuljicama.

Mak, limun i marelica: Priprema ovih kolačića traje samo 15 minuta

Mak, limun i marelica: Priprema ovih kolačića traje samo 15 minuta

100 g tamne čokolade nasjeckajte na male komadiće i rastopite u mikrovalnoj, tri minute na programu odmrzavanja. Pomiješajte sve sastojke i sve dobro izmiješajte.

Na tanjir stavite papir za pečenje i na njega stavite obruč kalupa za tortu od 16 cm.

Prebacite smjesu u kalup, poravnajte i stavite u zamrzivač na jedan sat. Po želji ukrasite s malo kokosovih pahuljica, piše Atma

Ukusni desert je spreman. Uživajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije