Brzo i jednostavno: Napravite puslice koje će svi obožavati

1
Radiosarajevo.ba
Brzo i jednostavno: Napravite puslice koje će svi obožavati
FOTO: Coolinarika / Puslice

Pjenasti poljupci ili puslice, često nazivani i kolačićima od pjenastog tijesta, uživaju veliku popularnost zbog svoje sposobnosti da se istopljavaju u ustima i izuzetne svestranosti. Često se koriste kao ukras na tortama, a glavni sastojci su bjelanjci i šećer.

Iako može izgledati kao da je njihova priprema zahtjevna, zapravo su mnogo jednostavniji za izradu nego što možda očekujete. Dodatna prednost je što će vaš dom zamirisati šećerom i vanilijom tokom pripreme.

Sastojci:

  • 3 velika bjelanjka
  • Prstohvat soli
  • 1/2 čajne kašike arome vanilije
  • 200 grama kristal šećera

Priprema:

Prije početka pripreme, jaja izvadite iz frižidera kako bi postigla sobnu temperaturu. Pažljivo odvojite žumanjke od bjelanjaka (važno je da bjelanjci budu potpuno slobodni od žumanjaka, inače puslice neće biti uspješne).

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Miksajte bjelanjke s prstohvatom soli srednjom brzinom dok ne postignete srednje čvrst snijeg. Postepeno dodajte šećer i aromu vanilije kašiku po kašiku.

Rernu uključiti na 120 stepeni. Veliki pleh obložiti papirom za pečenje.

Premjestiti snijeg u kesicu sa zvjezdastim ili okruglim nastavkom. Istiskivati željene oblike puslica vrlo malo razmaknute, jer se neće širiti. Peći/sušiti oko 50 minuta bez otvaranja vrata rerne. Gotove puslice izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade na plehu. Ako želite, možete ih umočiti u otopljenu čokoladu, pa u sitno sjeckane lješnike.

Uživajte u kuhanju!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije