Brzinska pogača: Recept koji će vas oduševiti

1
Radiosarajevo.ba
Brzinska pogača: Recept koji će vas oduševiti
FOTO: Coolinarika / Pogača

Pogača je uvijek primamljiva, rijetko ko da joj može odoljeti. U nastavku donosimo vam jedan recept kako da brzo napravite ukusnu i mekanu pogaču. 

Sastojci

1 kg. brašna
2 kasicice suhi kvasac
200 ml. voda
5 kašika kiselog mlijeka
150 ml. mlijeka
2 kašikice soli
1 kašikica šećera
nepuna kašikica praška za pecivo
200 ml. ulja

Impresivan, ali maglom obavijen pogled na Sarajevo

Impresivan, ali maglom obavijen pogled na Sarajevo

ZA PREMAZ

jaje
susam

Priprema

Mlijeko promješajte sa kiselim mlijekom i zagrijte da bude toplo. Dodajte kvasac i kašikicu šećera i ostavite malo da nadođe.

Peć zagrijte na 80 stepeni pa isključite.

Tijesto premažite uljem pa prekrite foliju i stavite u toplu peć na 20 minuta, pazite da je peć zagrijana i isključena! Nakon toga izvadite iz pećnice.

U tepsiju stavite malo ulja. 

Od tijesta kidajte loptite i poredite ih u krug sa malim rastojanjem među njima, jer će svakako prilikom pečenja nadoći i sastaviti se. 

Premažite vašu pohaču jajetom i pospite susamom,  stavite u rernu, uključite na 180 stepeni (dok se peć grije, pogača će vam ljepo nadoći) i pecite oko 20 minuta dok lijepo ne porumeni, piše Coolinarka.

Uživajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije