Vikend je pravo vrijeme da se počastite preukusnom italijanskom pogačom
Najjednostavnija italijanska pogača puna mirisa Mediterana...
Focaccia je idealan izbor ako želite brz i ukusan obrok, koji se na stolu može naći za doručak, večeru, ali i ručak.
Sastojci:
Zemljotres u BiH: "Zahučilo, pa dobro zatreslo!"
brašno 400 g
kvasac 1/2 kocke
so po ukusu
maslinovo ulje 7-8 kašika
začinsko bilje po ukusu
cherry paradajz po želji
Priprema:
Zamijesite tijesto od brašna, naraslog kvasca, soli i 2-3 kašike maslinovog ulja.
Ostaviti da naraste. Premijesiti.
Tepsiju obilato podmazati maslinovim uljem, razvući rukama tijesto do ivice tepsije nauljenim rukama jer je tako lakše.
Po inspiraciji poredati svjež i sušeni cherry paradajz, sjeckani bosiljak, ruzmarin, kapar i posoliti krupnom soli.
Ostaviti da naraste i ispeći na 180 C dok ne porumeni.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.