Ukusne slane pogačice za one koji izbjegavaju gluten
Slane pogačice od kukuruznog griza su idealno predjelo za sve one koji izbjegavaju gluten.
SASTOJCI:
250 gr kukuruznog griza
Senja Mahinić: Kako su rušili Slavena Kovačevića
500 ml vode
200 ml mlijeka
kašičica soli
2 kašike ulja
2 kašike susama
PRIPREMA:
Stavite vodu da provri, pa posolite i polako dodajte griz. Čim upije svu vodu, počnite da dolivate mlijeko. Kad se kaša dobro zgusne ostavite je da se malo prohladi, pa je rastanjite na poslužavniku koji ste poprskali hladnom vodom.
Podmazati pleh i ugrijati rernu na 180 stepeni.
Polako čašom vaditi pogačice iz mase i redati ih u pleh, pa posuti susamom. Ko voli, može da umjesto susama koristi mak ili laneno sjeme.
Peći dok ne porumene.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.