Brzi i ukusni doručak: Recepti za tortilje koji će vas oduševiti

0
Radiosarajevo.ba
Brzi i ukusni doručak: Recepti za tortilje koji će vas oduševiti
Foto:mogujatosama / Brzo i jednostavno jelo

TikTok je postao pravi izvor inspiracije za mnoge kulinarske avanturiste. Svojim brzim i kreativnim video receptima, ovaj društveni medij donosi brojne ideje za ukusne obroke.

Jedan od posljednjih viralnih trendova su tortilje pripremljene na inovativan način. Kombinirajući jednostavnost i okuse, ove tortilje su osvojile srca mnogih. Ako ste spremni započeti svoju kućnu TikTok tortilja avanturu, slijedite ovaj recept i otkrijte kako jednostavno možete pripremiti ove ukusne obroke kod kuće.

Tortilja s jajima:

Sastojci: 

Intervju | Adelisa Saračević, mezzosopranistica: "Lik Grubače je bio motivacija za pripremu opere"

Intervju | Adelisa Saračević, mezzosopranistica: "Lik Grubače je bio motivacija za pripremu opere"

1 jaje
sol po želji 
biber po želji 
1 kašika maslinovog ulja
tortilja
2 kriške pilećih prsa 
1 kašika naribanog sira po izboru 
1 1/2 kašike majoneze 
1 kašika maslaca 

Priprema: 

  • Ispecite jaja
    Jaja posolite i pobiberite po ukusu, zatim ih istucite. U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte jaja i ispecite ih po ukusu.
  • Napunite tortilju
    Tortilju s jedne strane zarežite, zatim počnite slagati tortilju. Na jednu četvrtinu stavite pileća prsa, na drugu sir, na treću majonezu, a na posljednju jaje. Preklopite.
  • Ispecite tortilju
    Na srednje jakoj vatri rastopite kašiku maslaca, dodajte tortilju te pržite po 2 minute sa svake strane. Prerežite i poslužite.

Tortilja s piletinom:

Sastojci:

100g piletine narezane na kockice
sol po želji 
1/4 kašike bibera
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika kiselog vrhnja
1 kašika limunovog soka
1/2 češnja češnjaka nasjeckan
tortilja
1 kašika naribanog sira po izboru 
1 kašika kukuruza
1 kašika maslaca

Priprema:

  • Začinite piletinu
    Piletinu narežite na kockice, zatim je posolite i pobiberite po ukusu.
  • Ispecite piletinu
    Na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje, dodajte piletinu i pržite 5 do 7 minuta.
  • Napunite tortilju
    U zdjelici sjedinite vrhnje, limunov sok i češnjak. Tortiljuzarežite i počnite dodavati sastojke - naribani sir na jednu četvrtinu, na drugu umak od kiselog vrhnja, na treću kukuruz i na posljednju, piletinu. Preklopite.
  • Ispecite tortilju
    Na srednje jakoj vatri zagrijte kašiku maslaca, dodajte tortilju te je pržite po 2 minute sa svake strane.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije