Brokula će vam postati najdraže povrće kada probate ovo jelo
Brokula je vrlo zdrava, no mnogima nije omiljeno povrće. Nikakvo čudo, ako su je dosad jeli isključivo kuhanu.
S tim se vrijednim povrćem, međutim, može napraviti puno toga zanimljivog, a jedna od zgodnih stvari je složenac.
Priprema se jednostavno, a pun je sira uz koji se mogu, ali ne moraju, dodati sastojci poput gljiva, salame, krompira... U nastavku pročitajte kako da napravite ovo ukusno jelo zbog kojeg ćete sigurno zavoljeti brokule.
Putin se obratio naciji: Ukrajinu smo pogodili novom raketom Orešnik. Ovo je sada globalni sukob
Sastojci
- 500 g brokule
- 150 g cheddar sira
- 50 ml mlijeka
- 5 jaja
- 1 režanj bijelog luka
- 1/2 luka
- maslinovo ulje
- so, biber
Priprema
Zagrijte rernu na 200°C, nasjeckajte crveni i bijeli luk i brokulu.
Zagrijte ulje, dodajte mu luk i pirjajte 2-3 minute, dodajte bijeli luk i cvjetove brokule (pazite da budu u komadićima veličine zalogaja i ne preveliki) i miješajte još 3 minute ili dok brokula ne postane nježna i svijetlozelena.
Prebacite smjesu luka i brokule u vatrostalnu posudu pa im dodajzte sir, nariban ili narezan na kockice.
U zdjeli pomiješajte jaja, mlijeko, so i biber, dobivenom smjesom prelijte brokulu pa pecite 25 minuta. Prije posluživanja pospite začinskim biljem po želji, piše Slobodna Dalmacija.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.