Kako najbolje pripremiti ribu na primorski način: Jedan sastojak čini čuda
Ribu obično pripremamo na razne načine – pohovanu, prženu ili pečenu. Međutim, u primorskim krajevima često se služi kuhana, odnosno lešo riba.
Problem s kuhanom ribom, posebno riječnom, jeste što može postati žilava i dobiti neugodan ukus. Ali, postoji trik kako pripremiti savršeno mekanu i ukusnu kuhanu ribu – dodajte jedan tajni sastojak.
Kada stavljate ribu da se kuha u šerpu s vodom, ubacite i 100-125 ml mlijeka. Ovaj mliječni dodatak ne samo da će poboljšati ukus, već će eliminisati neprijatan miris riječne ribe. Rezultat? Meka, sočna i ukusna kuhana riba koju ćete obožavati.
Bećiragić nakon poraza od Hrvatske: "Razlika od 13 koševa ništa ne znači u ludnici u Skenderiji"
Ova tehnika je odlična opcija za one koji žele da se zdravo hrane, a kuhanu ribu možete upotpuniti sa krompir salatom ili nekim drugim prilogom koji volite.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.