Kako najbolje pripremiti ribu na primorski način: Jedan sastojak čini čuda
![Kako najbolje pripremiti ribu na primorski način: Jedan sastojak čini čuda](https://storage.radiosarajevo.ba/article/542525/871x540/riba-krompir-rucak-hrana-pixabay-30juli23.jpg?v1713724034)
Ribu obično pripremamo na razne načine – pohovanu, prženu ili pečenu. Međutim, u primorskim krajevima često se služi kuhana, odnosno lešo riba.
Problem s kuhanom ribom, posebno riječnom, jeste što može postati žilava i dobiti neugodan ukus. Ali, postoji trik kako pripremiti savršeno mekanu i ukusnu kuhanu ribu – dodajte jedan tajni sastojak.
Kada stavljate ribu da se kuha u šerpu s vodom, ubacite i 100-125 ml mlijeka. Ovaj mliječni dodatak ne samo da će poboljšati ukus, već će eliminisati neprijatan miris riječne ribe. Rezultat? Meka, sočna i ukusna kuhana riba koju ćete obožavati.
![Ova žena hoda Parizom sa zastavom Jugoslavije: 'Ovo je ona sa Olimpijade u Sarajevu 1984-te'](https://storage.radiosarajevo.ba/article/554781/300x185/vivianne-robinson-olimpijske-igre-pariz-olimpijada-jugoslavija-bih-26juli24-prntscjpg3.jpg?v1722026706)
Ova žena hoda Parizom sa zastavom Jugoslavije: 'Ovo je ona sa Olimpijade u Sarajevu 1984-te'
Ova tehnika je odlična opcija za one koji žele da se zdravo hrane, a kuhanu ribu možete upotpuniti sa krompir salatom ili nekim drugim prilogom koji volite.
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.