Kako najbolje pripremiti ribu na primorski način: Jedan sastojak čini čuda

0
Radiosarajevo.ba
Kako najbolje pripremiti ribu na primorski način: Jedan sastojak čini čuda
FOTO: Pixabay / Riba (Ilustracija)

Ribu obično pripremamo na razne načine – pohovanu, prženu ili pečenu. Međutim, u primorskim krajevima često se služi kuhana, odnosno lešo riba.

Problem s kuhanom ribom, posebno riječnom, jeste što može postati žilava i dobiti neugodan ukus. Ali, postoji trik kako pripremiti savršeno mekanu i ukusnu kuhanu ribu – dodajte jedan tajni sastojak.

Kada stavljate ribu da se kuha u šerpu s vodom, ubacite i 100-125 ml mlijeka. Ovaj mliječni dodatak ne samo da će poboljšati ukus, već će eliminisati neprijatan miris riječne ribe. Rezultat? Meka, sočna i ukusna kuhana riba koju ćete obožavati.

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Ova tehnika je odlična opcija za one koji žele da se zdravo hrane, a kuhanu ribu možete upotpuniti sa krompir salatom ili nekim drugim prilogom koji volite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije