Recept za neodoljivi tiramisu sa jagodama

0
Radiosarajevo.ba
Recept za neodoljivi tiramisu sa jagodama
Foto: Coolinarka / Tiramisu sa jagodama

Ako ni vi niste odoljeli iskušenju prvih jagoda, nudimo vam recept za kremasti desert s mascarponeom i piškotama.

Pripazite prilikom pripreme ovog jednostavnog, a vrlo efektnog deserta: nipošto nemojte puno miksati mascarpone, piše Slobodna Dalmacija.

Samo ga malo izmutite mikserom, tek toliktiamo da postane podatan, a kad mu budete dodavali žumance sa šećerom, taj dio odradite uz korištenje kuhače. O tome da se snijeg od bjelanaca u kremu dodaje bez korištenja miksera ne treba ni govoriti, zar ne?

Brza reakcija službi aerodroma u Mostaru: Uspješno obavljeno prisilno slijetanje aviona

Brza reakcija službi aerodroma u Mostaru: Uspješno obavljeno prisilno slijetanje aviona

Nadalje, pripazite da vam se keks ne razmoči kad ih budete potapali u mlijeko. Umakanje odradite brzinski, inače će vam se raspasti, što je tek dio problema, jer razmočeni keks može u desert otpustiti višak tekućine i tako upropastiti kremu.

Sastojci

  • 500 g jagoda
  • 500 g mascarponea 
  • 220 g piškota
  • 175 g šećera
  • 250 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 2 vanilin šećera
  • malo maraschina

Priprema

Umutite žumance sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne pobijeli. Pripazite, šećer se mora u potpunosti otopiti. Zatim izmutite bjelance u snijeg.

 U mascarpone dodajte žumance, promiješajte, a zatim pažljivo umiješajte snijeg od bjelanaca.

Zagrijte mlijeko i dodajte mu maraschino pa u tu mješavinu brzo umačite keks i slažite ga na dno prikladne posude. Prelijte polovicom kreme pa na kremu poslažite dio jagoda izrezanih na komade i još namočenog keksa.

Prelijte ostatkom kreme i stavite u frižider da se stisne pa na vrh poslažite ostatak jagoda. To je to! Uživajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije