Svi su ludi za ovim palačincima: Donosimo vam recept za pravo slatko savršenstvo
Kojim vam je preljevom najdraže napuniti palačinke? Ako se ubrajate u one kojima se teško odlučiti ili jednostavno volite palačinke s puno preljeva, pronašli smo ideju koja će vam savršeno odgovarati - palačinke s čak tri slasna preljeva.
Ovaj recept se nalazi na Instagram profilu Slatka domaćica, i oborio je s nogu mnoge koji su u samo tri dana od objave dali preko tri i po hiljade "lajkova". Sasvim razumljivo. Ovo je stvarno bomba, piše Slobodna Dalmacija.
Sastojci
- 3 jaja
- 500 ml mlijeka
- 250 g brašna
- prstohvat soli
- 200 ml mineralne vode
- ulje za prženje
Preljev
- puding od vanilije bez kuhanja
- namaz od pistacija
- sjeckani bademi
Priprema
Jaja i sol kratko umutite mikserom pa im dodajte mlijeko i miksajte tek toliko da se sjedini.
Dragan Bursać: Selma Bajrami, srpski neprijatelj broj 1
U smjesu prosijte brašno pa mutite dok ne postane glatko. Tijesto pokrijte krpom i ostavite da odstoji najmanje pola sata.
Nakon toga dodajte mineralnu vodu pa promiješajte kuhačom, nikako mikserom.
Za pečenje tava mora biti vruća. Svaki put prije pečenja palačinke u tavu stavite malo ulja. Pecite ih s obje strane dok ne dobiju zlatne rubove.
Pečene palačinke napunite kako je prikazano u videu.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.