Bila čest gost trpeze u bivšoj Jugoslaviji: Napravite ajnpren čorbu, okrepljujuće jelo od 'ničega'

1
Radiosarajevo.ba
Bila čest gost trpeze u bivšoj Jugoslaviji: Napravite ajnpren čorbu, okrepljujuće jelo od 'ničega'
Foto: Coolinarika / Ajnpren supa

Ovo jelo je bilo omiljeno u bivšoj Jugoslaviji, a bila je i čest gost na trpezama.

Skromna, ali hranjiva supa vratiće vas u djetinjstvo i često dokazuje da su najbolji okusi oni najjednostavniji.

U pitanju je ajnpren čorba, koja se sprema od malo sastojaka. 

Bosna i Hercegovina saznala potencijalne rivale u grupi na Svjetskom prvenstvu

Bosna i Hercegovina saznala potencijalne rivale u grupi na Svjetskom prvenstvu

Sastojci

  • 2 kašike ulja ili biljne masti
  • 2 kašike brašna
  • 1 litar vode
  • 1 čehno bijelog luka
  • sol
  • biber
  • crvene paprike
  • 1 jaje
Esencijalni mineral za funkciju organizma: Ovo voće puno je magnezija

Esencijalni mineral za funkciju organizma: Ovo voće puno je magnezija

Priprema

1. Zagrijte biljnu mast ili ulje, pa zapržite brašno.

2. Postepeno ulijevajte vodu uz stalno miješanje.

3. Dodajte začine i izribajte bijeli luk.

4. Dodajte jaje u tankom mlazu kako bi formiralo jasne rezance i ukuhavajte ga u supi. 

5. Kada se svi sastojci sjedine, čorba je spremna.

Servirajte uz prepečeni hljeb.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije