Bila čest gost trpeze u bivšoj Jugoslaviji: Napravite ajnpren čorbu, okrepljujuće jelo od 'ničega'
Ovo jelo je bilo omiljeno u bivšoj Jugoslaviji, a bila je i čest gost na trpezama.
Skromna, ali hranjiva supa vratiće vas u djetinjstvo i često dokazuje da su najbolji okusi oni najjednostavniji.
U pitanju je ajnpren čorba, koja se sprema od malo sastojaka.
Bosna i Hercegovina saznala potencijalne rivale u grupi na Svjetskom prvenstvu
Sastojci
- 2 kašike ulja ili biljne masti
- 2 kašike brašna
- 1 litar vode
- 1 čehno bijelog luka
- sol
- biber
- crvene paprike
- 1 jaje
Esencijalni mineral za funkciju organizma: Ovo voće puno je magnezija
Priprema
1. Zagrijte biljnu mast ili ulje, pa zapržite brašno.
2. Postepeno ulijevajte vodu uz stalno miješanje.
3. Dodajte začine i izribajte bijeli luk.
4. Dodajte jaje u tankom mlazu kako bi formiralo jasne rezance i ukuhavajte ga u supi.
5. Kada se svi sastojci sjedine, čorba je spremna.
Servirajte uz prepečeni hljeb.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.