Žena promijenila jednu čestu naviku i izgubila čak 40 kilograma: 'Više me ne bole zglobovi'

0
Radiosarajevo.ba
Žena promijenila jednu čestu naviku i izgubila čak 40 kilograma: 'Više me ne bole zglobovi'
Foto: Printscreen / Evi Nejji

Evi Nejji (28) shvatila je ozbiljnost svog problema s prekomjernom težinom i odlučila smršati. Potražila je pomoć stručnjaka, bivše trostruke olimpijke Sare Lindsay, koja je za nju osmislila plan prehrane i vježbanja.

Uprkos pandemiji, Evi je slijedila plan i izgubila 42 kilograma u 15 mjeseci. Sara, vlasnica lanca teretana, osmislila je jednostavan program mršavljenja koji se sastoji od tri nutritivno bogata obroka, zdravih međuobroka i teških vježbi s tegovima.

"Bila sam stvarno nezdrava kad sam krenula s tim programom prehrane. Imala sam prekomjernu težinu i uzimala lijekove za krvni pritisak zbog debljine", rekla je Evi.

Vatrogasci u Mostaru za vikend imali pune ruke posla: Izvlačili zmije iz kuća i stanova

Vatrogasci u Mostaru za vikend imali pune ruke posla: Izvlačili zmije iz kuća i stanova

Uz nezdravu hranu, Evi je konzumirala velike količine čipsa i vina.

"Izbacila sam sve loše navike, uključujući alkohol i grickalice. Ja sam osoba koja ide na sve ili ništa. Potpuno sam izbacila ugljikohidrate, što je u početku izazvalo jake glavobolje", ispričala je Evi. Zbog pandemijske karantine morala je prestati trenirati u teretani, ali je nastavila živjeti zdravo.

"Kad su se teretane zatvorile, pridržavala sam se dijete i počela šetati psa, što je značilo najmanje 10.000 koraka dnevno. To me održalo u formi dok teretane nisu ponovno otvorene", otkrila je Evi. Isprva je mislila da ne može smršati, ali je stekla samopouzdanje.

"Gledala sam seriju House i pomislila da imam simptome Cushingove bolesti. Otišla sam u bolnicu na preglede, a u to vrijeme sam u dva mjeseca dobila osam kilograma. Srećom, rezultati su bili dobri", kaže Evi, dodajući da ju je strah od bolesti motivirao na mršavljenje. Sada se trudi održavati postignutu težinu.

"Pokušavam napraviti barem 10.000 koraka dnevno i ići u teretanu. Trenutno se edukujem o prehrani i vježbanju. Pazim na unos proteina jer sam vegetarijanka", kaže Evi.

Otvorila je profil na Instagramu kako bi pomogla drugima s problemom prekomjerne težine i motivisala ih na mršavljenje.

"Dok sam bila na programu mršavljenja, unosila sam 1500-1700 kalorija dnevno. Sada ne brojim kalorije, ali pazim na izbor hrane i jedem kontrolisano", kaže Evi. Najvažnije je da više ne uzima lijekove za krvni pritisak, nema bolove u zglobovima, niti druge probleme poput žgaravice koji su je prije mučili, javlja Klik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije