Transformacija koju je pratio cijeli svijet: Christina Phillips smršala je više od 200 kilograma

0
Radiosarajevo.ba
Transformacija koju je pratio cijeli svijet: Christina Phillips smršala je više od 200 kilograma
Foto: Screenshot/Instagram / Christina Phillips

Amerikanka Christina Phillips (32) iz Mississippija bila je jedna od najdebljih djevojaka na svijetu. Dnevno je unosila, kako kaže, 7000 kalorija. Nije se mogla gledati u ogledalu, a dvije godine nije izlazila iz kuće.

Kada je dostigla težinu od 300-njak kg u svojim 20 godinama shvatila je da mora nešto promijeniti jer su zdravstveni problemi postajali sve veći. Njezinu transformaciju pratio je gotovo cijeli svijet, a usprkos brojnim iskušenjima, uspjela je skinuti više od 200 kg.

Isticala je da se osjeća zarobljeno u tijelu, a za nastale probleme krivila je majku i tadašnjeg muža koji su kupovali fast food i dopuštali joj da se prejeda kada je bila anksiozna. Christina danas ima oko 83 kg.

Osvježite zidove bez krečenja: Sve što treba je da ih očistite ovom smjesom

Osvježite zidove bez krečenja: Sve što treba je da ih očistite ovom smjesom

Doktori su joj prije deset godina operisali želudac. Međutim, to nije bilo dovoljno jer je u organizmu imala velike količine masnih naslaga pa su kile riješili hirurškim putem. Prema pisanju američkih medija, samo sa svake noge su joj uklonili po 20 kilograma masti. Nakon svega se počela kretati i paziti na prehranu.

Amerikanka se u međuvremenu ostvarila i u ulozi majke dva sina. Sada se suočava sa strahom da joj se težina ne vrati, ali ističe da pazi što jede.

"Ranije nisam mogla hodati i već poslije nekoliko koraka bih se zadihala. Sad se osjećam sjajno", rekla je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije