Žena mjesec dana pila vodu na prazan želudac: Desile joj se nevjerovatne promjene

1
Radiosarajevo.ba
Žena mjesec dana pila vodu na prazan želudac: Desile joj se nevjerovatne promjene
Foto: Pexels / Ilustracija / Voda

Kada su u pitanju jutarnje navike, stručnjaci nude različite savjete - od čaše vode odmah po buđenju, do dodavanja limuna i meda ili uzimanja obroka prije svega ostalog.

Međutim, jedna žena odlučila je isprobati čuveni japanski ritual poznat kao "vodena terapija". Za Bright Side je otkrila što se dogodilo nakon što je mjesec dana pila četiri čaše vode na prazan želudac.

"Došla sam do tačke u životu kada sam mislila da ne mogu imati manje energije, lošiju kožu i kosu. Znala sam da mi tijelo šalje signal da nešto nije u redu.

Volodimir Zelenski u noćnom videoobraćanju naciji priznao: "Stanje je teško"

Volodimir Zelenski u noćnom videoobraćanju naciji priznao: "Stanje je teško"

Morala sam nešto poduzeti i tako sam saznala za naviku koja je raširena među Japancima, pijenje vode na prazan želudac", rekla je i dodala: "Metoda nalaže da prvo ujutro na prazan želudac popijete četiri čaše vode.

Morate ih popiti prije nego operete zube, a prvi obrok u danu možete pojesti tek 45 minuta kasnije. Osim jutarnjeg pijenja vode, Japanci savjetuju da ne treba piti ni jesti najmanje dva sata nakon svakog obroka".

Mineralna voda

Šta je japanska vodena terapija?

Vodena terapija, kako je zovu Japanci, veoma je rasprostranjena i smatra se receptom za postizanje dugog života. Vrlo je jednostavna i podrazumijeva ispijanje vode na prazan želudac. Japanci se kunu u nju i tvrde da blagotvorno utiče na srčane probleme, artritis, reguliranje tjelesne temperature i krvnog pritiska, kao i na održavanje zdrave tjelesne težine.

Šta se dogodilo nakon mjesec dana?

Nakon samo nekoliko dana ispijanja vode na prazan želudac, žena je uočila prve promjene. Otkrila je da joj se metabolizam ubrzao i da više nije bila toliko često gladna. Osjećala je više energije i nije imala potrebu za starom navikom - grickanjem između obroka.

Znate li zašto tjesteninu ne trebate kuhati u vodi?

Znate li zašto tjesteninu ne trebate kuhati u vodi?

Najveće iznenađenje bilo je gubitak viška kilograma. Ovu promjenu iskoristila je kao motivaciju da počne vježbati. S obzirom na to da je unosila više vode nego obično, hidratacija je doprinijela boljem izgledu kože i kose. Kako je opisala, prije su joj nokti bili jako lomljivi i često je bila bolesna, a sada su ti problemi nestali.

Japanska vodena terapija pokazala se kao jednostavan, ali učinkovit način za poboljšanje općeg zdravlja. Ispijanje četiri čaše vode na prazan želudac može ubrzati metabolizam, smanjiti osjećaj gladi, pomoći u gubitku težine i poboljšati stanje kože, kose i noktiju, javlja Klik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije