Provjerite koji ste tip: Položaj u kome spavate puno govori o vašoj osobnosti

1
Radiosarajevo.ba
Provjerite koji ste tip: Položaj u kome spavate puno govori o vašoj osobnosti
FOTO: Pixabay / Snovi / Ilustracija

Jako bitan za odmor i kvalitetan tempo, san igra veoma važnu ulogu u našim životima 

Pomaže nam u odmaranju tijela, i oslobađanju fizičkog i mentalnog umora

Ponekad i određeni položaj tijela u kome spavamo, mnogo može reći o simptomima i osobinama sa kojima se množemo svakodnevno susresti. 

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

U nastavku teksta vam donosimo sliku sa šest najpopularnijih poza u spavanju, a vi provjerite koji se tip. 

1. Ako ne možete zaspati, a da ne ispružite koljena dok ležite na boku, onda ste mirna i pouzdana osoba. Nije vas lako uvrijediti i ne bojite se budućnosti. Smiješite se i kada ste tužni te se bez problema prilagođavate gotovo svim promjenama koje vam se dogode u životu.

2. Ako uglavnom spavate u položaju fetusa, tada često osjećate potrebu da vas se zaštiti, razumije i suosjeća s vama. Vjerojatno se pokušavate odvojiti od problema s kojima se suočavate. Za vas su savršeni hobiji poput slikanja, učenja plesa ili pisanja bloga.

3. Ako spavate ležeći na stomaku s ispruženim rukama i nogama, onda ste vođa. Impulzivni ste i preuzimate inicijativu te se brinete za red u privatnom i poslovnom životu. Vjerojatno radije planirate sve unaprijed i niste ljubitelj iznenađenja. Vaša ustrajnost i osjećaj odgovornosti pomažu vam da postignete veliki uspjeh.

Ne možete zaspati od vrućine: Uz pomoć ovih savjeta pokušajte utonuti u miran san

Ne možete zaspati od vrućine: Uz pomoć ovih savjeta pokušajte utonuti u miran san

4. Ako spavate ležeći na leđima, onda ste najvjerovatnije pozitivna osoba koja voli život, koja je navikla biti u centru pažnje i voli dobro društvo. Tvrdoglavi ste i uporni, ali racionalni te uvijek govorite istinu. Ljudi koji spavaju u ovom položaju često imaju vrlo jaku osobnost.

5. Ako mirno spavate kao vojnik, ležeći na leđima s rukama uz tijelo, onda ste vjerovatno dobro prilagođena osoba koja zna koji su joj ciljevi u životu i odlučno ih teži ostvariti. Pedantni ste, a drugima ponekad djelujete strogo. 

Istraživanje pokazalo: Nekvalitetan san može skratiti život

Istraživanje pokazalo: Nekvalitetan san može skratiti život

6. Ako spavate s jednom podignutom nogom, velika je vjerovatnoća da imate nepredvidivu osobnost koju privlače svakakve avanture, a raspoloženje vam se može mijenjati tako brzo da može biti zbunjujuće za okolinu. Vrlo često ste neodlučni i teško vam je donijeti odluku. U cjelini u poslu i u životu općenito preferirate stabilnost, mir i tišinu te temeljitost.

Ako spavate u različitim pozama, a ne u jednoj, onda je to znak da imate višestruku osobnost koja ima skrivene dubine koje čak ni vi sami još u potpunosti ne shvatate, piše BrightSide.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije