Ovaj čovjek pije 20 litara vode svaki dan: Evo šta mu se dešava kada to ne uradi

1
Radiosarajevo.ba
Ovaj čovjek pije 20 litara vode svaki dan: Evo šta mu se dešava kada to ne uradi
Foto: Youtube / Marc Wübbenhorst

U svakodnevnom životu Marc Wübbenhorst suočava se s izazovima koje nameće rijetko zdravstveno stanje nazvano nefrogeni dijabetes insipidus.

Ova rijetka bolest, iako dijeli ime s uobičajenim dijabetesom, nije povezana s tipom 1 ili tipom 2 dijabetesa, već se odnosi na nepravilnosti u reakciji bubrega na hormon vazopresin, ključan za održavanje ravnoteže tečnosti u tijelu. Iako njegovo tijelo proizvodi dovoljno ovog hormona, bubrezi ga ne obrađuju kako bi trebali, što rezultira izuzetnom žeđu i potrebom za neprestanim unosom vode kako bi se izbjegla dehidracija.

Kroz svoj svakodnevni ritual, Marc mora konzumirati izuzetno velike količine vode, čak do 20 litara dnevno. Ova konstantna potreba za hidratacijom često ometa njegovu svakodnevnu rutinu, dovodeći do čestih odlazaka u toalet i osjećaja umora.

Aleksandra Prijović se usred koncerta s pozornice obratila svom suprugu: 'Vidiš li Filipe...'

Aleksandra Prijović se usred koncerta s pozornice obratila svom suprugu: 'Vidiš li Filipe...'

Činjenica da se često budi noću kako bi ispunio svoju žeđ dodatno utječe na kvalitetu njegovog sna i općenito funkcijonisanje tokom dana. U nastojanju da ublaži simptome svog stanja, Marc se podvrgava eksperimentalnim tretmanima poput korištenja diuretika u nadi da će smanjiti potrebu za čestim mokrenjem.

Iako su ovi tretmani donijeli određeno olakšanje, Marc se i dalje suočava s izazovima koje donosi njegovo stanje. Osiguranje adekvatne hidracije ostaje njegov prioritet, čak i ako to zahtijeva kontinuirani unos vode tokom dana i noći, javlja LADBible.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije