Mučite se prilikom rezanja sira? Iskoristite spravicu koju sigurno imate kod kuće

Radiosarajevo.ba
Mučite se prilikom rezanja sira? Iskoristite spravicu koju sigurno imate kod kuće
Pixabay / Ilustracija

Različitih noževa za sir ima gotovo koliko i vrsta sira, pa mnogi njihovu kupovinu vječno odgađaju jer ne znaju kakav nož kupiti. Zato se mnogima svidio post Britanke Chloé Burton koji je prenio i dnevni list The Daily Mail, a koja je u Facebook grupi Extreme Budget DIY & Life Hacks pokazala jednostavan i brz način za rezanje sira na pravilne, ravne komade i to - nožem za guljenje krompira.

U trenu je gotovo - napisala je Chloe pokraj fotografija na kojima su savršeno tanko narezani komadi sira, prenosi portal 24 sata.

"Ne odgovaram za pretjeranu konzumaciju sira u isprobavanju ove metode", dodala je u objavi, a mnogi su se članovi grupe pitali kako se i sami toga nisu sjetili.

"Genijalno! Kako mi to nikad nije nikad palo na pamet", pitala se jedna korisnica, a bilo je ipak i onih kojima je metoda odavno poznata, pa je druga napisala da se u njenoj porodici sir "oduvijek reže nožem za krompir, ali je mislila da to tako svi rade", navodi portal 24 sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije